Meny Lukk

Accumulation/Distribution Indicator

Accumulation/Distribution Indicator

Accumulation/Distribution Indicator er en teknisk indikator som bruker volum og kurs til å vurdere om aksjen blir kjøpt opp eller solgt ut.

Accumulation/Distribution Indicator ad indikator

Accumulation/Distribution Indicator

A/D indikatoren forsøker finne divergens mellom aksjekursen og volumet i handelen. Det betyr at denne tekniske indikatoren kan fortelle oss noe om hvor sterk en teknisk trend er. Dersom aksjekursen til en bestemt aksje stiger, samtidig som A/D indikatoren viser en fallende tendens kan dette bli sett på som et signal om at kjøpsvolumet ikke er høyt nok til å holde kursen oppe. Altså kan vi i dette tilfellet stå foran et fall i kursen. Kort oppsummert kan vi si at en stigende Accumulation/Distribution Indicator bekrefter en stigende trend, mens en fallende A/D indikator bekrefter en fallende trend.

I chartet for Aurora Cannabis kan vi se at aksjen er i ferd med å etablere en stigende trend. Samtidig viser A/D indikatoren fallende volum. Altså har vi en divergens mellom aksjekursen og volumindikatoren. Dette signaliserer at vi kan forvente et fall i kursen siden volumet er for lavt til å holde aksjekursen oppe.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Accumulation/Distribution Indicator i trading

Det er vanlig å bruke A/D indikator til å bekrefte trender, uavhangig om de er stigende eller fallende. Den tekniske indikatoren kan også gi viktig informasjon om styrken i trenden, og den kan dermed hjelpe deg å luke bort svake trender. Den kan derfor også brukes til å finne sterke trender som over tid kan gi en bedre avkastning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

9 + fifteen =