Meny Lukk

Vortex Indicator

Vortex Indicator VI

Vortex Indicator er en forholdsvis ny teknisk indikator som kan indikere vendepunkter for trender i tillegg til å bekrefte nåværende trender.

vi trendindikator reversal indikator

Vortex Indicator

VI som denne tekniske indikatoren også kalles ble utviklet av Etienne Botes og Douglas Siepman i 2009. Selve indikatoren består av to trendlinjer, VI- og VI+. Indikatoren beregnes på fire steg. Først finnes True Range, bevegelse i stigende trend og fallende trend, parameter lengde, og til slutt beregne selve trendlinjene.

Den tekniske indikatoren leses ved å finne punktene hvor den stigende trendlinjen, VI+, går over eller under den fallende trendlinjen, VI-. I chartet for Alphabet Inc aksjen kan vi se at kursen er inne i en fallende trend siden VI-, den rosa linjen, beveger seg på oversiden av VI+.

I begynnelsen av oktober kan vi se at trendlinjene beveger seg nærmere, og at VI+ går over VI-. Dette indikerer et trendskifte eller reversal, og i tiden etter dette har vi en stigende trend.

I slutten av november får vi et nytt brudd, men dette viser seg å være et falsk brudd. Disse kan unngås ved å justere lengden på perioden som brukes fra for eksempel 14 dager til 25 dager.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Vortex Indicator i trading

En ulempe med Vortex Indicator er at den kan gi en del falske signaler. Som nevnt kan mange av disse lukes ut ved å justere lengden på perioden indikatoren beregnes på. Den tekniske indikatoren kan være svært nyttig for å kunne få tidlige innganger i aksjer som er på vei til å starte en stigende trend. Motsatt kan den også brukes til å vinne vendepunkter for stigende trender, og dermed finne nivå for å sikre gevinster. Vortex Indicator kan med hell brukes sammen med andre teknisk trendindikatorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 + 12 =