Meny Lukk

Vortex Indicator

Vortex Indicator VI

Vortex Indicator er en forholdsvis ny teknisk indikator som kan indikere vendepunkter for trender i tillegg til å bekrefte nåværende trender.

vi trendindikator reversal indikator

Vortex Indicator

VI som denne tekniske indikatoren også kalles ble utviklet av Etienne Botes og Douglas Siepman i 2009. Selve indikatoren består av to trendlinjer, VI- og VI+. Indikatoren beregnes på fire steg. Først finnes True Range, bevegelse i stigende trend og fallende trend, parameter lengde, og til slutt beregne selve trendlinjene.

Den tekniske indikatoren leses ved å finne punktene hvor den stigende trendlinjen, VI+, går over eller under den fallende trendlinjen, VI-. I chartet for Alphabet Inc aksjen kan vi se at kursen er inne i en fallende trend siden VI-, den rosa linjen, beveger seg på oversiden av VI+.

I begynnelsen av oktober kan vi se at trendlinjene beveger seg nærmere, og at VI+ går over VI-. Dette indikerer et trendskifte eller reversal, og i tiden etter dette har vi en stigende trend.

I slutten av november får vi et nytt brudd, men dette viser seg å være et falsk brudd. Disse kan unngås ved å justere lengden på perioden som brukes fra for eksempel 14 dager til 25 dager.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Vortex Indicator i trading

En ulempe med Vortex Indicator er at den kan gi en del falske signaler. Som nevnt kan mange av disse lukes ut ved å justere lengden på perioden indikatoren beregnes på. Den tekniske indikatoren kan være svært nyttig for å kunne få tidlige innganger i aksjer som er på vei til å starte en stigende trend. Motsatt kan den også brukes til å vinne vendepunkter for stigende trender, og dermed finne nivå for å sikre gevinster. Vortex Indicator kan med hell brukes sammen med andre teknisk trendindikatorer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × five =