Meny Lukk

Advance/Decline Line

Advance/Decline Line

Advance/Decline Line er en momentum indikator som viser forskjellen mellom antall aksjer i en indeks som stiger og faller hver dag.

adl indikator momentum volum aksjer indeks teknisk analyse

Advance/Decline Line

ADL indikatoren viser den daglige utviklingen i forskjellen mellom antall aksjer i en indeks som stiger og faller. Indikatoren er akkumulerende. Det betyr at resultatet for i dag blir lagt til foregående dags resultat. Dersom det er et større antall aksjer som stiger i forhold til antall aksjer som faller vil det legges til et positivt tall. Dersom det derimot er et større antall aksjer som faller i forhold til aksjer som faller vil det legges til et negativt tall. Altså trekkes fra slik at indikatoren faller.

Indeksen fanger opp markedssentimentet, og viser om det er et flertall av aksjer som stiger eller faller. Indikatoren blir som regel brukt til å bekrefte trender i indekser. Men, den kan også brukes til å signalisere trendskifter ved å vise divergens mellom indikator og indeks.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Advance/Decline Line i trading

Som nevnt brukes indikatoren til å bekrefte trender eller for å finne divergenser som kan signalisere et trendskifte. Dersom indeksen som analyseres stiger, og Advance/Decline Line stiger bekrefter dette trenden. Stiger indeksen, mens indikatoren faller viser dette at det er færre aksjer som stiger, og dette kan tyde på at den stigende trenden er i ferd med å avsluttes. En fallende indeks vil være bekreftet dersom ADL også viser en fallende tendens. Dersom indeksen faller, mens indikatoren stiger vil dette signalisere at det er færre aksjer som faller i verdi, og dette tolkes som at den fallende trenden er i ferd med å avsluttes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 1 =