Meny Lukk

Melt Up

Melt Up aksjer

En Melt Up er en rask kursøkning for en aksje eller indeks som følge av at en flokk investorer skal inn i markedet.

Melt Up

Melt Up kjennetegnes ved at kursene på en aksje eller indeks øker raskt, men vedvarende. Årsaken til kursøkningen er ikke bedre fundamentale forhold. Drivkraften er derimot at det er et stort antall investorer som vil investere i aksjen eller sektoren. Oppgangen gir ingen signaler om hvilken retning kursene skal fortsette i på lengre sikt. Ofte blir oppgangen fulgt av en nedgang eller Melt Down.

For å unngå å investere i kortsiktige kursstigninger som ikke holder over tid er det viktig å følge med på ledende indikatorer. Ledende indikatorer er økonomiske indikatorer som sier noe om hvordan økonomien kommer til å utvikle seg i fremtiden. Ved en kraftig kursoppgang som ikke kommer fra en oppgang i ledende indikatorer er det stor sjanse for at oppgangen er kortsiktig.

Oppgang fra Melt Ups er noe mange investorer forsøker å unngå. Først og fremst fordi oppgangen i stor grad er basert på følesen om å kunne gå glipp av en oppgang ved å ikke investere. Ved å fokusere på fundamentale verdier vil derimot prisingen av aksjer eller markeder forsvares rasjonelt.

En investor som er kjent for å fokusere på verdi er Warren Buffett. Buffett tar investeringsbeslutninger basert på selskapsverdier og selskapspriser. Ofte investerer Buffett i verdiaksjer fremfor mest ekstreme vekstaksjer som på kort sikt kan gi god avkastning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × five =