Meny Lukk

Money Flow Index

MFI - Money Flow Index

Money Flow Index er en teknisk indikator som ikke er veldig ulike RSI. MFI kan vise overkjøpte og oversolgte nivåer, men divergens kan også gi viktige signaler.

Money Flow Index mfi momentum indikator

MFI – Money Flow Index

Det er måten oscillatoren tolkes på som gjør at den er ganske lik Relative Strength Index. Ser vi derimot på hvordan indikatoren er satt sammen er det derimot en større forskjell. Mens RSI kun ser på pris, ser MFI på både pris og volum. På grunn av dette er det enkelte tekniske analytikere som kaller den for volumvektet RSI.

En MFI over 80 blir sett på som et signal for at aksjen er overkjøpt. Motsatt blir en MFI under 20 sett på som et signal for at aksjen er oversolgt. Her er det 20 og 80 som er de mest brukte nivåene, men det finnes mange tradere som bruker 10 og 90. Videre er dette en indikator som også kan gi signaler ved at det oppstår divergens mellom aksjekurs og indikator.

I chartet for NHY aksjen kan vi se at MFI var under 20, noe som signaliserer at aksjen var oversolgt. I perioden etter dette har kursen trendet kraftig oppover. Fra slutten av november har derimot aksjekursen steget og satt høyere topper mens Money Flow Index har satt lavere topper. Dette er en divergens og kan signalisere at vi kan få et fall i kursen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Money Flow Index i trading

Som nevnt kan MFI signalisere at en aksjekurs eller indeks er oversolgt eller overkjøpt. Samtidig kan den også signalisere at et trendskifte kan komme. Som vist i eksempelet med NHY vil en stigende aksjekurs og en fallende MFI signalisere et potensielt fall. En fallende aksjekurs og en stigende Money Flow Index kan derimot signalisere at vi kan få en stigende trend. Indikatoren er selvsagt ikke feilfri, og den bør derfor brukes sammen med andre indikatorer for å bekrefte signalene. Den kan også brukes sammen tekniske formasjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − one =