Meny Lukk

5-Minute MOMO strategi

5-Minute MOMO strategi for trading

5-Minute MOMO strategi er en tradingstrategi for valuta hvor man forsøker å utnytte trender og momentum eller MOMO.

5-Minute MOMO strategi

Som navnet indikerer er dette en strategi for tradere som har dårlig tid, og som ikke er villige til å vente på at det tekniske bildet er helt perfekt. Med denne tradingstrategien handler det om å kaste seg på så snart det tekniske viser nok styrke til ønsker kursutvikling. Deretter gjelder det å utnytte momentumet og håpe på at kursen vil trende.

Ved å bruke denne strategien til trading vil man selvsagt ikke treffe på alle trades. I de tilfellene man ikke treffer er det derfor viktig å ha klart definerte regler for når man skal selge ut om kursen går mot deg. Samtidig er det også viktig å ha klare regler for når man skal ta gevinst på de tradene som går bra. Har du ikke dette kan du ende opp som en bag holder med posisjoner som taper.

  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer fra hele verden
  • 16 børser
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Eget aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

I praksis går strategien ut på å følge kursutviklingen på chart med korte perioder. Som regel brukes det candlesticks på 5 minutter. Deretter brukes det et eksponentielt flytende gjennomsnitt på 20 perioder. Dette brukes for å finne trenden til instrumentet. Den tekniske indikatoren MACD brukes for å finne momentumet.

Long

Du finner potensielle trades ved å finne instrumenter som handles under 20-perioderssnittet og som har MACD i negativt terreng. Når kursen krysser opp over 20-perioderssnittet, og MACD er i ferd med å krysse opp over 0-linjen eller har gjort dette i løpet av de siste 25 minuttene skal instrumentet kjøpes 10 PIP over 20-periodessnittet.

Stop/loss plasseres ved swing low på chartet. En mer forsiktig trade er å plassere stop/loss 20 PIP under 20-perioderssnittet. Selg halve posisjonen når kursen er slik at salget dekker summen som er risikert. (Altså om du kjøper på 111,00 og har stop/loss på 110,80, selger du på 111,00 + 0,20 = 111,20). Samtidig oppjusterer du også stop/loss til breakeven nivået. Stop/loss brukes som en trailing stop/loss. Altså oppjusterer du denne etterhvert som kursen stiger.

Short

Potensielle short trades med 5-Minute MOMO strategi finner du ved å se etter instrumenter, som for eksempel CFD på valuta, hvor kursen handles over 20-perioderssnittet og hvor MACD i positivt terreng. Når kursen krysser ned under 20-perioderssnittet og MACD er i ferd med å krysse ned under 0-linjen eller har gjort dette i løpet av de siste 25 minuttene skal instrumentet selges 10 PIP under 20-periodessnittet.

Stop/loss plasseres ved swing high på chartet. En mer forsiktig trade er å plassere stop/loss 20 PIP over 20-perioderssnittet. Dekk inn halve posisjonen når kursen er slik at kjøpet dekker summen som er risikert. (Altså om du selger på 111,00 og har stop/loss på 111,20, dekker du inn på 111,00 – 0,20 = 110,80). Samtidig nedjusterer du også stop/loss til breakeven nivået. Stop/loss brukes som en trailing stop/loss. Altså nedjusterer du denne etterhvert som kursen faller.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: