Meny Lukk

5-Minute MOMO strategi

5-Minute MOMO strategi for trading

5-Minute MOMO strategi er en tradingstrategi for valuta hvor man forsøker å utnytte trender og momentum eller MOMO.

5-Minute MOMO strategi

Som navnet indikerer er dette en strategi for tradere som har dårlig tid, og som ikke er villige til å vente på at det tekniske bildet er helt perfekt. Med denne tradingstrategien handler det om å kaste seg på så snart det tekniske viser nok styrke til ønsker kursutvikling. Deretter gjelder det å utnytte momentumet og håpe på at kursen vil trende.

Ved å bruke denne strategien til trading vil man selvsagt ikke treffe på alle trades. I de tilfellene man ikke treffer er det derfor viktig å ha klart definerte regler for når man skal selge ut om kursen går mot deg. Samtidig er det også viktig å ha klare regler for når man skal ta gevinst på de tradene som går bra. Har du ikke dette kan du ende opp som en bag holder med posisjoner som taper.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

I praksis går strategien ut på å følge kursutviklingen på chart med korte perioder. Som regel brukes det candlesticks på 5 minutter. Deretter brukes det et eksponentielt flytende gjennomsnitt på 20 perioder. Dette brukes for å finne trenden til instrumentet. Den tekniske indikatoren MACD brukes for å finne momentumet.

Long

Du finner potensielle trades ved å finne instrumenter som handles under 20-perioderssnittet og som har MACD i negativt terreng. Når kursen krysser opp over 20-perioderssnittet, og MACD er i ferd med å krysse opp over 0-linjen eller har gjort dette i løpet av de siste 25 minuttene skal instrumentet kjøpes 10 PIP over 20-periodessnittet.

Stop/loss plasseres ved swing low på chartet. En mer forsiktig trade er å plassere stop/loss 20 PIP under 20-perioderssnittet. Selg halve posisjonen når kursen er slik at salget dekker summen som er risikert. (Altså om du kjøper på 111,00 og har stop/loss på 110,80, selger du på 111,00 + 0,20 = 111,20). Samtidig oppjusterer du også stop/loss til breakeven nivået. Stop/loss brukes som en trailing stop/loss. Altså oppjusterer du denne etterhvert som kursen stiger.

Short

Potensielle short trades med 5-Minute MOMO strategi finner du ved å se etter instrumenter, som for eksempel CFD på valuta, hvor kursen handles over 20-perioderssnittet og hvor MACD i positivt terreng. Når kursen krysser ned under 20-perioderssnittet og MACD er i ferd med å krysse ned under 0-linjen eller har gjort dette i løpet av de siste 25 minuttene skal instrumentet selges 10 PIP under 20-periodessnittet.

Stop/loss plasseres ved swing high på chartet. En mer forsiktig trade er å plassere stop/loss 20 PIP over 20-perioderssnittet. Dekk inn halve posisjonen når kursen er slik at kjøpet dekker summen som er risikert. (Altså om du selger på 111,00 og har stop/loss på 111,20, dekker du inn på 111,00 – 0,20 = 110,80). Samtidig nedjusterer du også stop/loss til breakeven nivået. Stop/loss brukes som en trailing stop/loss. Altså nedjusterer du denne etterhvert som kursen faller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 4 =