Meny Lukk

90/10 strategi

90/10 strategi for investering

Det er den kjente investoren Warren Buffett som står som opphavsmann til 90/10 strategi for investering. Det betyr selvsagt at langsiktighet er viktig.

90/10 strategi

Formålet for denne investeringsstrategien er å lage en pensjonsportefølje som over tid kan gi god avkastning. 90/10 spiller på fordelingen av investeringen. 90 % av porteføljen skal investeres i aksjebaserte indeksfond. 10 % skal derimot investeres i instrumenter med lavere risiko. Det er mange pensjonsporteføljer som er investert på denne måten, og ved å gjøre forvaltningen selv kan du spare penger som investeres og dermed øke avkastningen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Warren Buffet anbefalte å bruke 90 % av porteføljen til å investere i S&P500 indeksfond, og de resterende 10 % i T Bills. Det er selvsagt mulig å gjøre denne porteføljen mer norsk ved å investere i indeksfond som følger utviklingen til Oslo Børs. Det finnes også mange forskjellige rentefond å velge mellom. Siden dette er en investeringsstrategi med lang tidshorisont trenger du heller ikke kjøpe børsnoterte fond. Men, det er en fordel med børsnoterte fond at disse har lave kostnader og ikke minst høy grad av transparens. Det er mange vanlige fond som kan kjøpes. Det er også mulig å investere 90 % av porteføljen i flere forskjellige fond. Velger du for eksempel et norsk indeksfond, og europeisk, asiatisk og amerikansk indeksfond kan du få en god risikodiversifisering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 + two =