Meny Lukk

Averaging Down strategi

Averaging Down strategi for investering trading

Averaging Down strategi er å investere mer penger i en aksje som har gått ned i pris, og på den måten senke kostpris pr aksje.

Averaging Down strategi

Å senke GAV eller kostpris pr aksje kan i enkelte tilfeller være smart. Men, samtidig er det viktig å huske på at det som regel er en god grunn til at aksjer faller i verdi. Å kaste gode penger etter dårlige, blir ofte brukt om denne strategien. When in trouble, double, eller Gambler’s Fallacy er også relevante uttrykk.

Dette er en investeringsstrategi som ført og fremst kan passe for langsiktige investorer, men også tradere kan i enkelte tilfeller dra nytte av den. Uansett hva målet er, så gjelder det å være forsiktig, for en økt investering i en aksje som faller gir ikke bare lavere GAV. Det kan også gjøre at en større del av porteføljen din er rettet mot en aksje som faller i kurs.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Dersom aksjen som det kjøpes mer av som følge av bruk av Averaging Down strategi igjen trender opp, kan det å senke kostpris pr aksje være et godt trekk. Men, som nevnt er det fare for at aksjen faller av en grunn. Det kan da være videre nedgang i vente.

I enkelte tilfeller kan aksjer falle uten noen god grunn fundamentalt sett. For eksempel kan en aksje falle etter at en teknisk indikator har gitt et salgssignal. I de fleste tilfeller vil dette kun gi kortsiktige utslag i kursen. Dersom det ikke ligger noen fundamentale endringer til grunn, kan det være riktig tidspunkt for å senke GAV.

Strategien kan tenkes å fungere best i store selskaper hvor kurssensitiv informasjon deles ut til hele markedet på korrekt måte. I mindre selskaper kan det være større risiko for at noen misbruker inside info. Dermed kan det være en større risiko å bruke strategien på investeringer i små selskaper. Å senke kostpris kan også fungere på investeringer i indeks. Over tid har som kjent indekser en bias mot oppgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 + 7 =