Meny Lukk

Barbell strategi

Barbell strategi for investering trading

I følge Barbell strategi for investering er det optimale valget å velge instrumenter med høyest mulig risiko, og instrumenter med minst mulig risiko.

Barbell strategi

Altså sier strategien at den beste løsningen på å balansere risiko er ved å velge de to ytterpunktene. Det betyr igjen at man velger bort instrumentene som gir en midt på treet risiko. Før man begynner med investering må man ha en forståelse av hvilken risiko man ønsker å ta. Ofte er det slik at jo yngre investoren er, jo høyere risiko kan man ta. Eldre personer som snart vil bli mer avhengig av å trekke fra investeringene bør derimot ha en lavere risiko, og heller fokusere på å beholde verdiene som er skapt, fremfor å forsøke å maksimere de.

For å vise et enkelt eksempel kan vi si at de mest trygge investeringene er rentepapirer eller innskudd på sparekonto. I midten har vi investeringer i blue chips eller verdiaksjer. På den motsatte siden av sparekonto finner vi investeringer i nyetablerte selskaper som driver med disruptiv teknologi eller lignende. Ofte sorteres disse under vekstaksjer eller sykliske aksjer.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

De som bruker Barbell strategi for investering vil velge bort den midterste bolken med verdiaksjer. Investeringene vil heller bli rettet mot sparekonto, og vekst aksjer og sykliske aksjer. Altså de mest ekstreme investeringsmulighetene når vi ser på risiko.

Nassim Nicholas Taleb er en kjent investor og trader som har benyttet seg av denne strategien. Taleb er kjent for å ha skrevet bøker som Black Swan og Fooled by Randomness: The Hidden Role of Chance in Life and in the Markets som nettopp omhandler risiko og hvordan mennesker forholder seg til dette.

Bøkene handler om hvordan mennesker forstår, eller ikke forstår hvordan resultater kommer fra flaks og dyktighet. Videre kan det tolkes ut fra bøkene at man må være bevisst på at man tar feil og at mål på risiko ofte er feil. Videre at man derfor bør være både veldig konservativ og veldig risikovillig i investeringene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 + 12 =