Meny Lukk

CANSLIM

CANSLIM tradingstrategi

CANSLIM er en tradingstrategi som bygger på både fundamental analyse og teknisk analyse.

CANSLIM

Det er William J. O’Neil som står bak denne tradingstrategien som enkelt fortalt går ut på å trade vekstaksjer som blir valgt ut på grunnlag av både fundamental analyse og teknisk analyse. Dette er en bull strategi som fungerer godt i markeder med sterke stigende trender. Målet med strategien er å komme inn som aksjonær i vekstaksjer hurtig og før de institusjonelle aktørene er fullt investert.

Aksjene som blir valgt ut med denne tradingstrategien kan ikke kjøpes og holdes langsiktig siden mye av verdien i aksjene er fra forventet fremtidig vekst. Dersom denne veksten viser tegn til å sakke av, vil dette kunne føre til kursfall for aksjen.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
 • Anbefalt nettmegler
 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
 • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

CANSLIM strategi for trading

CANSLIM er et akronym for de ulike stegene i prosessen tradere og investorer går gjennom for å velge ut aksjene. De første stegene bygger på fundamental analyse, mens de siste stegene bygger på teknisk analyse.

 • C – Current Quarterly Earnings Per Share – aksjene som velges ut må ha det fundamentale på plass. Man velger ut aksjer som har sterk vekst i EPS eller Earnings Per Share fra kvartal til kvartal. Ideelt sett skal veksten i EPS være på 20 % eller mer.
 • A – Annual Earnings Increase – selskapets inntjening skal ha økt i løpet av de siste fem årene. Igjen gjelder det et krav om en vekst på 20 % eller mer i hvertfall for de tre siste årene.
 • N – New Products, Management, Information – endringer i selskapet kan drive aksjekursen høyere.
 • S – Scarce Supply, Strong Demand – lavt tilbud av aksjer og høy etterspørsel etter aksjer legger forholdene til rette for kursoppgang. Selskaper som kjøper egne aksjer reduserer tilbudet av aksjer og viser optimisme.
 • L – Laggard Stocks – bruk den tekniske indikatoren RSI til å time handler. Verdier under 30 signaliserer kjøp. Verdier over 70 signaliserer salg.
 • I – Institutional Sponsorship – velg aksjer hvor det er et par store og kjente institusjonelle investorer. Ofte er dette nye selskaper. Ikke velg aksjer hvor det er mange store institusjonelle investorer, du ønsker å posisjonere deg før de store investorene skal investere.
 • M – Market Averages – bestem markedets retning ved å studere indekser daglig. I et bull marked pleier CANSLIM aksjer å gi en avkastning som er bedre enn markedet.

Ved bruk av denne strategien er det viktig å være sikker på at vi er inne i et oppgangsmarked. Det er i denne perioden CANSLIM aksjer gir best avkastning. Dersom markedet faller vil disse aksjene ofte falle mer enn markedet. For å se etter trendskifter eller reversals følger man med på aksjenes RSI og for signaler om trendskifter i indeks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 + 2 =