Meny Lukk

Countertrend strategi

Countertrend strategi for trading

Countertrend strategi går ut på å få små, men mange gevinster ved å ta posisjoner som går mot den underliggende trenden.

Countertrend strategi

Kort fortalt går Countertrend strategi for trading ut på å finne nivåer hvor en aksje eller indeks som er inne i en stigende trend kan shortes. Du kan også gå long når den er i en fallende trend. En aksje eller indeks beveger seg ikke linjært. Det er flere bevegelser som går mot trenden. Disse kursutslagene kalles for retracements. Dette er korreksjoner som kan utnyttes ved å bruke Countertrend strategien.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Denne strategien har likhetstrekk med trendtrading. Men, fremfor å finne en aksje som er i en stigende trend og holde på den, gjør man her det motsatt i de tilfeller det er sannsynlig at kursen skal falle. Det er også mulig å kombinere disse to strategiene. Det kan gjøres ved å kjøpe aksjer som er i en stigende trend. Dette vil gi en delvis hedge. Når disse så gir signaler om at vi kan få en korreksjon, inntar man i tillegg en short posisjon.

For å finne kjøps- signaler på aksjer eller indekser som er i fallende trend, eller for å finne salgssignaler for aksjer og indekser som er i stigende trend brukes teknisk analyse.

Det mest grunnleggende kan være å se etter aksjer som enten er i trendtak eller trendgulv. En aksje som tester trendtaket i en stigende trend vil ofte reagere tilbake. Altså kan en short gi positiv avkastning. Motsatt kan en aksje som tester gulvet i en fallende trend være et kjøp siden disse aksjene kan korrigere opp.

Tekniske formasjoner kan også gi kjøps- eller salgssignaler som går mot den underliggende trenden. Disse kan også utnyttes med Countertrend tradingstrategi. Brudd på tekniske formasjoner vil angi retning, og går disse mot trenden kan man enten shorte eller gå long.

RSI, MACD og Stochastic er tekniske indikatorer som gir kjøps- og salgssignaler. Det er vanlig at disse brukes sammen med analyse av tekniske trender og formasjoner. Ofte leses signalene disse indikatorene gir som bekreftelse på formasjoner og tester av støtte eller motstand.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − eight =