Ofte kan enkelthendelser gjøre at en aksje blir feilpriset. Da kan Event-Driven strategi komme til nytte.
Event-Driven strategi
De som følger markedet tett vet godt at nyheter og rykter om oppkjøp, konkurs, sammenslåinger, emisjoner, utskilling av datterselskaper eller andre ting kan gi store utslag i kursene. I mange tilfeller kan disse kursutslagene være så store at prisingen av selskapet blir direkte feil. Det kan igjen gi muligheter for å innta posisjoner i selskapet.
Det er først og fremst institusjonelle aktører som private equity fond, hedge fond eller store private investorer. Det kreves nemlig store ressurser som settes inn på fundamental analyse for å se om selskapet faktisk er overvurdert eller undervurdert etter hendelsen. For de fleste som ikke er økonomer, eller ikke har tid, blir dette derfor uaktuelt.
Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje | ||
![]() |
| |
Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees |
Dersom det for eksempel kommer en nyhet om et potensielt konkurs kan man ved å gjøre en DCF analyse se om selskapet kan unngå dette. Ved et rykte om en potensiell konkurs kan kursen falle mye, og dette kan gi en stor oppside gitt at selskapet klarer seg. DCF analysen tar for seg både inntekter, balanse og cash flow, og ved å gå gjennom disse kan man si noe om sannsynligheten til sjansen for å overleve.
Etter reorganiseringer kan markedet også være overoptimistiske eller for pessimistiske på vegne av endringene. Dette kan føre til at selskapet blir overpriset eller underpriset. Igjen kan en grundig fundamental analyse se om selskapet er riktig priset, underpriset eller overpriset. Er selskapet underpriset kan en long posisjon være hensiktsmessig. Ved overprising kan derimot shorting være riktig tilnærming for feilprisingen.