Meny Lukk

Balansert investeringsstrategi

2 Balansert investeringsstrategi aksjer fond renter

En balansert investeringsstrategi går ut på å lage en portefølje som balanserer risiko og avkastning.

Balansert investeringsstrategi

Balansert strategi har fellestrekk med 90/10 strategi og Capital Growth strategi. Forskjellen mellom Capital Growth strategi og 90/10 er vektingen mot aksjer og rentepapir. Den balanserte strategien kan plasseres et sted under disse. 90/10 har nemlig 90 % aksjer og 10 % rentepapirer, Capital Growth strategi har derimot 60 – 70 % aksjer og 30 – 40 % rentepapirer, mens balansert strategi har 50 % vekting av aksjer og 50 % vekting av rentepapirer.

At denne strategien har mer vekt på rentepapirer gjør at den har lavere risiko i form av volatilitet. Aksjer kan som kjent svinge mye i verdi, og med en mindre andel aksjer vil verdien av porteføljen svinge mindre sammenlignet med porteføljer som er bygget på 90/10 strategi for investering og Capital Growth strategi.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Siden balansert strategi har mindre risiko vil denne passe bedre for en portefølje som har kortere investeringshorisont. Den store andelen med rentepapirer vil sikre verdien mot store svingninger i aksjemarkedet. Fremfor å investere i enkeltaksjer er det også mulig å investere i indeksfond eller vanlige aksjefond. Denne løsningen passer godt for de som ikke har tid eller interesse av å gjøre seg kjent med selskaper som kan investeres i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × 3 =