Meny Lukk

Balansert investeringsstrategi

Balansert investeringsstrategi aksjer fond renter

En balansert investeringsstrategi går ut på å lage en portefølje som balanserer risiko og avkastning.

Balansert investeringsstrategi

Balansert strategi har fellestrekk med 90/10 strategi og Capital Growth strategi. Forskjellen mellom Capital Growth strategi og 90/10 er vektingen mot aksjer og rentepapir. Den balanserte strategien kan plasseres et sted under disse. 90/10 har nemlig 90 % aksjer og 10 % rentepapirer, Capital Growth strategi har derimot 60 – 70 % aksjer og 30 – 40 % rentepapirer, mens balansert strategi har 50 % vekting av aksjer og 50 % vekting av rentepapirer.

At denne strategien har mer vekt på rentepapirer gjør at den har lavere risiko i form av volatilitet. Aksjer kan som kjent svinge mye i verdi, og med en mindre andel aksjer vil verdien av porteføljen svinge mindre sammenlignet med porteføljer som er bygget på 90/10 strategi for investering og Capital Growth strategi.

  • CFD og aksjer
  • Ingen kurtasje
  • Bra analyseprogram
  • Godkjent av Finanstilsynet

62 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Siden balansert strategi har mindre risiko vil denne passe bedre for en portefølje som har kortere investeringshorisont. Den store andelen med rentepapirer vil sikre verdien mot store svingninger i aksjemarkedet. Fremfor å investere i enkeltaksjer er det også mulig å investere i indeksfond eller vanlige aksjefond. Denne løsningen passer godt for de som ikke har tid eller interesse av å gjøre seg kjent med selskaper som kan investeres i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 + 14 =

%d bloggere liker dette: