Meny Lukk

Balansert investeringsstrategi

2 Balansert investeringsstrategi aksjer fond renter

En balansert investeringsstrategi går ut på å lage en portefølje som balanserer risiko og avkastning.

Balansert investeringsstrategi

Balansert strategi har fellestrekk med 90/10 strategi og Capital Growth strategi. Forskjellen mellom Capital Growth strategi og 90/10 er vektingen mot aksjer og rentepapir. Den balanserte strategien kan plasseres et sted under disse. 90/10 har nemlig 90 % aksjer og 10 % rentepapirer, Capital Growth strategi har derimot 60 – 70 % aksjer og 30 – 40 % rentepapirer, mens balansert strategi har 50 % vekting av aksjer og 50 % vekting av rentepapirer.

At denne strategien har mer vekt på rentepapirer gjør at den har lavere risiko i form av volatilitet. Aksjer kan som kjent svinge mye i verdi, og med en mindre andel aksjer vil verdien av porteføljen svinge mindre sammenlignet med porteføljer som er bygget på 90/10 strategi for investering og Capital Growth strategi.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Siden balansert strategi har mindre risiko vil denne passe bedre for en portefølje som har kortere investeringshorisont. Den store andelen med rentepapirer vil sikre verdien mot store svingninger i aksjemarkedet. Fremfor å investere i enkeltaksjer er det også mulig å investere i indeksfond eller vanlige aksjefond. Denne løsningen passer godt for de som ikke har tid eller interesse av å gjøre seg kjent med selskaper som kan investeres i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × 1 =