Meny Lukk

Tilbakekjøp av aksjer

Tilbakekjøp av aksjer utbytte

Et selskap kan gjøre tilbakekjøp av aksjer for å tilbakeføre verdier til aksjonærene.

Tilbakekjøp av aksjer

Den vanligste årsaken til at et selskap kjøper egne aksjer er at dette er en god måte å gi verdier tilbake til aksjonærene. I dette tilfellet vil selskapet krysse eller annullere aksjene etter de er kjøpt. Antallet aksjer vil falle, og dermed vil verdien på de resterende aksjene øke. Dette er et bra alternativ til utbytte ved at det ikke må beskattes.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

En annen grunn til at et selskap velger å kjøpe egne aksjer er for å klargjøre for oppkjøp hvor hele eller deler av kjøpet blir gjort opp med aksjer. Som regel er dette en metode som brukes dersom selskapet er høyt priset. I dette tilfellet vil selve transaksjonen av aksjer ikke føre til at aksjene blir mer verdt siden de ikke blir annullert. Aksjer kan også kjøpes av selskapet for å blokkere for fiendtlige oppkjøp. At selskapet beholder aksjene vil kunne sikre kontroll over selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen + sixteen =