Meny Lukk

Tilbakekjøp av aksjer

Tilbakekjøp av aksjer utbytte

Et selskap kan gjøre tilbakekjøp av aksjer for å tilbakeføre verdier til aksjonærene.

Tilbakekjøp av aksjer

Den vanligste årsaken til at et selskap kjøper egne aksjer er at dette er en god måte å gi verdier tilbake til aksjonærene. I dette tilfellet vil selskapet krysse eller annullere aksjene etter de er kjøpt. Antallet aksjer vil falle, og dermed vil verdien på de resterende aksjene øke. Dette er et bra alternativ til utbytte ved at det ikke må beskattes.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

En annen grunn til at et selskap velger å kjøpe egne aksjer er for å klargjøre for oppkjøp hvor hele eller deler av kjøpet blir gjort opp med aksjer. Som regel er dette en metode som brukes dersom selskapet er høyt priset. I dette tilfellet vil selve transaksjonen av aksjer ikke føre til at aksjene blir mer verdt siden de ikke blir annullert. Aksjer kan også kjøpes av selskapet for å blokkere for fiendtlige oppkjøp. At selskapet beholder aksjene vil kunne sikre kontroll over selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 − three =