Meny Lukk

Blue Chips

Blue Chips aksjer

Blue chips brukes om selskaper som er veletablerte, har kjente produkter, en stabil økonomi og er som regel blant de største når det gjelder market cap.

Blue Chips

Blue chips er på samme måte som penny stocks er utbredt uttrykk som beskriver aksjeselskaper som har bestemte egenskaper. Det sies at det er Oliver Gingold som kom opp med begrepet allerede i 1923. Aksjene han la merke til tradet med en verdi over $200, og siden det er blå sjetonger som har høyest verdi i poker kom navnet naturlig.

I dag er ikke selve aksjekursen det viktigste. Nå er det først og fremst selskaper som over tid har levert gode resultater og vekst som omtales som blue chips. Som regel er aksjene del av en av de større indeksene som S&P500, Nasdaq 100 og OBX i Norge.

Selskapene har over tid bevist at de er i stand til å stå i mot nedgang i økonomien. Dermed blir det sett på som lite risiko å investere i dem. Ofte har de også utbetalt stabile utbytter over tid. Dette gjør dem spesielt interessante for investorer som er ute etter utbytteaksjer. Utbytter gir både en inntekt, samtidig som denne typen aksjer kan beskytte porteføljen mot inflasjon. Aksjene har også høy omsetning, noe som minsker likviditetsrisiko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

two × five =