Meny Lukk

Flash Crash

Flash Crash aksjer trading finans

Flash crash er en hendelse der kansellering av kjøpsordre fører til en rask kollaps i kursen.

Flash Crash

Den raske endringen i kjøpsordre for aksjer eller opsjoner og futures kan føre til store fall, noe som vi så i 2010 da Dow Jones Industrial Average falt over 1000 poeng på mindre enn 10 minutter. Ofte blir selskaper som driver med high-frequency trading pekt ut som de skyldige. Denne gang var det Navinder Sarao, en futures trader i London som ble beskyldt for å stå bak. Han sa seg også skyldig i å ha forsøkt å bevege markedet med å kjøpe og selge E-Mini S&P Futures på CME.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Det har blitt tatt grep for å forhindre at flash crash oppstår, både i Norge og på utenlandske børser. Dette er nemlig veldig kostbare hendelser. I 2010 regnet man med at 1000 milliarder USD forsvant, men, markedet hentet inn 70 % av fallet før børsen stengte samme dag. I dag er det vanlig at børsen stenger handel i enkeltaksjer som faller mer enn 10 %. I USA er det 7 % som er nivået for indekser. Skjer dette vil all handel bli stengt i 15 minutter. Er fallet over 20 % vil all handel bli stengt frem til neste handelsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − 7 =