Meny Lukk

Flash Crash

Flash Crash aksjer trading finans

Flash crash er en hendelse der kansellering av kjøpsordre fører til en rask kollaps i kursen.

Flash Crash

Den raske endringen i kjøpsordre for aksjer eller opsjoner og futures kan føre til store fall, noe som vi så i 2010 da Dow Jones Industrial Average falt over 1000 poeng på mindre enn 10 minutter. Ofte blir selskaper som driver med high-frequency trading pekt ut som de skyldige. Denne gang var det Navinder Sarao, en futures trader i London som ble beskyldt for å stå bak. Han sa seg også skyldig i å ha forsøkt å bevege markedet med å kjøpe og selge E-Mini S&P Futures på CME.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Det har blitt tatt grep for å forhindre at flash crash oppstår, både i Norge og på utenlandske børser. Dette er nemlig veldig kostbare hendelser. I 2010 regnet man med at 1000 milliarder USD forsvant, men, markedet hentet inn 70 % av fallet før børsen stengte samme dag. I dag er det vanlig at børsen stenger handel i enkeltaksjer som faller mer enn 10 %. I USA er det 7 % som er nivået for indekser. Skjer dette vil all handel bli stengt i 15 minutter. Er fallet over 20 % vil all handel bli stengt frem til neste handelsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 4 =