Meny Lukk

Penny Stocks

Penny Stocks

Penny stocks er aksjer med en verdi under $5 og med en liten market cap. I Norge omtaler vi ofte aksjene som øresaksjer.

Penny Stocks

Opprinnelig ble uttrykket kun brukt om aksjer som hadde en verdi på mindre enn $1, men SEC har oppjusterte dette slik at det som nevnt også omfatter aksjer med en verdi opptil $4. I Norge har vi ingen klar definisjon på hva en penny stock er, men det er vanlig å omtale aksjer med en verdi under 1 kr som penny stock eller øresaksjer. Enkelte bruker også uttrykket om aksjer med en verdi opptil 5 kr.

Blant mindre erfarne investorer er det ofte en misforståelse om at penny stocks kan ha en større potensiell oppside sammenlignet med vanlige aksjer. Denne misforståelsen bygger på at man glemmer å ta hensyn til antall aksjer. Selvsagt vil også det fundamentale spille inn.

Ofte vil investering i penny stocks være forbundet med høy risiko. Som regel er dette små selskaper med lite omsetning. Dette fører til likviditetsrisiko. Den lave likviditeten kan også føre til at man får blow off tops. Dette er en rask bevegelse opp som følge av nyheter eller rykter. Ofte følger det også med en rask nedgang i kursen.

På grunn av den store risikoen forbundet med disse aksjene er det viktig å spre risiko. Videre er det ikke anbefalt å bruke gearing på posisjoner i disse aksjene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 × 1 =