Meny Lukk

Repair strategi

Repair strategi for trading

Repair strategi gjør det mulig å senke GAV på en aksje som har falt, uten å måtte påta deg mer risiko.

Repair strategi

Det er mange som kjøper flere aksjer av samme selskap dersom kursen faller. Hovedmotivasjonen for å gjøre dette er å senke GAV eller kostpris. Dette er en tradingstrategi som kalles for averaging down strategi. Dette medfører at du tar på deg mer risiko. Aksjekursen kan nemlig falle videre, og da vil det hjelpe lite å ha lavere kostpris siden du har flere aksjer. Repair strategi går ut på å reparere en posisjon hvor aksjekursen har falt i kurs. Dette gjør at den har mye til felles med averaging down, men den store forskjellen er at du bruker opsjoner, og at du ikke tar på deg mer risiko.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Repair strategi går ut på å kjøpe call opsjoner som tilsvarer antallet aksjer du har investert i. Strike på disse bør være nært, men under aksjekursen i dag, altså in the money. Deretter utsteder og selger du call opsjoner som tilsvarer det doble antallet aksjer som du har. Strike på disse bør være et stykke out of the money. Siden salget av call opsjoner vil dekke kostnaden ved å kjøpe call opsjoner vil du få en tilnærmet gratis senkning av kostpris på aksjene dine.

Repair strategien i praksis

La oss si at du kjøpte 1000 aksjer med kurs 90 kr. Aksjene faller så til 51 kr. Du skal så senke GAV ved å kjøpe opsjoner for 1000 aksjer med strike 50 kr. Deretter utsteder du opsjoner for 2000 aksjer med strike 70 kr. Dette vil føre til at du får en ny break even på 70 kr.

Dersom aksjekursen faller under strike på call opsjonene du kjøpte vil alle opsjonene falle bort verdiløse, også opsjonene du solgte siden disse har høyere strike. Her vil du beholde premien du fikk for å utstede opsjoner, fratrukket verdien av opsjonene du kjøpte.

Dersom aksjekursen stiger til et nivå som gjør at den er over strike på call opsjonene du kjøpte, men under strike på opsjonene du solgte vil du motta en gevinst fra opsjonene du kjøpte. I tillegg vil opsjonene du solgte falle bort verdiløse, slik at du også beholder premien du mottok når du solgte dem.

Stiger aksjekursen til et nivå som gjør at opsjonene du kjøpte og opsjonene du utstedte er in the money vil du ha nådd break even. På dette nivået vil det lønne seg å utøve opsjonene. Dette medfører at du får en gevinst på opsjonene du solgte. Samtidig vil investoren du solgte opsjoner til utøve disse, noe som betyr at du må dekke dennes gevinst, noe som tilsvarer kursutviklingen som går over strike.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 + 19 =