Meny Lukk

Stock Replacement strategi

Stock Replacement strategi for trading

Stock replacement strategi er en opsjonsstrategi som kan gi deg en investering som gir tilnærmet lik avkastning som å investere direkte i aksjen.

Stock Replacement strategi

Ved å kjøpe calls eller kjøpsopsjoner som er langt in the money vil du kunne få en avkastning som nesten tilsvarer samme utvikling som i en underliggende aksjen. At en opsjon er in the money betyr at det vil lønne seg å utøve den. Altså at kursen på det underliggende er over strike. Dermed vil det lønne seg å kjøpe det underliggende. Dette fører til at Delta har en verdi nær 1. Dette gjør at opsjonen beveger seg tilnærmet 1 kr for hver 1 kr aksjekursen beveger seg.

Hovedårsaken til at investorer benytter seg av denne tradingstrategien er at opsjoner gjør at summen som investeres er mindre enn om man skulle få samme eksponering i aksjer. Samtidig blir risikoen begrenset, siden posisjonen kun kan falle tilsvarende den investere summen.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Replacement stock strategi brukes først og fremst når du ønsker å få avkastningen fra kursutviklingen til en aksje. Å kjøpe opsjoner som tilsvarer et bestemt antall aksjer vil binde opp mindre kapital. Dermed kan denne investeringen gi en bedre ROI. Dette kan sammenlignes med å bruke gearing. Den viktigste forskjellen er at den potensielle nedsiden vil bli mindre ved å bruke opsjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eighteen − 2 =