Meny Lukk

FAANG aksjer

hva er FAANG aksjer

FAANG aksjer er et kallenavn som brukes på fem av de største teknologiselskapene på børs.

FAANG aksjer

FAANG er akronym for Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google (Alphabet), og det er disse selskapene som utgjør FAANG aksjer. Opprinnelig var det FANG som gjaldt. Uttrykket ble først brukt i 2013 av Jim Cramer som er programleder for Mad Money. Fra 2017 ble også Apple lagt til i gruppen.

Selskapene driver alle med teknologi, men den viktigste likheten er nok størrelsen på selskapene. Samlet utgjør aksjene rundt 15 % av S&P 500 indeksen. Denne store vektingen gjør at indeksen blir påvirket når det er volatilitet i FAANG aksjene. Det er også mange som mener at disse aksjene er del av en økonomisk boble, andre mener derimot at selskapene fortjener prisingen på grunn av de sterke resultatene de har levert over lang tid, i tillegg til at de lager gode og kjente produkter som er høyt etterspurt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 + 16 =