Meny Lukk

LUPA aksjer

LUPA aksjer paul

LUPA aksjer er et kallenavn for fire selskaper som alle er rettet mot den nye app økonomien.

LUPA aksjer

Selskapene bak aksjene som omtales som LUPA aksjer eller PAUL aksjer ble alle startet på begynnelsen av 2000-tallet, men det er først nylig det har blitt mulig å investere i alle. Airbnb kom nemlig ikke på børs før i desember 2020. Dette til tross for at selskapet ble startet i 2008. Lyft og Uber er begge deler av LUPA aksjene, og disse driver med bildeling. Lyft ble startet i 2007, mens Uber ble grunnlagt i 2009. Pinterest ble grunnlagt i 2010.

Unicorns selskaper

Selskapene blir ofte omtalt som unicorns. Dette er privateide start up selskaper med en verdi på over 1 millard dollar. Uttrykket ble først brukt av Aileen Lee som undersøkte hvor mange startup selskaper som fikk en verdi over 1 milliard dollar. Hun kom frem til at kun 0,07 % av selskapene klarte dette kravet, og at det derfor er like vanskelig å finne disse selskapene som det er å finne enhjørninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 3 =