Meny Lukk

Rebalansering

Rebalansering portefølje investering aksjer trading

I en portefølje vil de ulike investeringene utvikle seg med ulik hastighet. Konsekvensen av dette er at porteføljen ikke har riktig vekting. Dette gjør at man ofte bør bruke rebalansering.

Rebalansering

Det finnes flere trading- og investeringsstrategier som baseres på ulik vekting i forskjellige aksjer, fond eller andre verdipapirer. Over tid vil denne vektingen bli forskjøvet, noe som gjør at porteføljen også ikke har den riktige risikoprofilen i forhold til forskjellige investeringsstrategier. For eksempel skal en portefølje som følger 90/10 strategien bestå av 90 % aksjer og 10 % rentepapirer. Dersom aksjekursene stiger vil dette føre til at andelen aksjer kan bli større enn 90 %.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Når vektingen i porteføljen blir skjev i forhold til strategien som benyttes må den rebalanseres. Dette gjøres ved å vekte ned den delen som har blitt for stor. Summen du mottar for salget brukes så til å vekte opp den delen av porteføljen som ikke har gitt samme avkastning, og derfor har vært undervektet.

Hvor ofte en portefølje trenger rebalansering vil variere. En portefølje med volatile aksjer vil ofte være ubalansert, men siden det vil medføre kostnader å hele tiden justere andelen med aksjer kan det være smart å gjøre rebalanseringen på bestemte tidspunkt som 1 gang hvert kvartal eller halvårlig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 − 8 =