Meny Lukk

Short Squeeze

hva er Short Squeeze shortskvis

Short squeeze kan oppstå i tilfeller hvor den som shorter får problemer med å dekke inn shorten. Dette kan gi kraftige løft i aksjekursen.

Short Squeeze

Shortskvis oppstår gjerne plutselig, noe som kan gi kraftige løft i aksjekursen. Det kan være flere årsaker til løftet i aksjekursen. At investorene eller traderne som shorter aksjen må dekke inn shorten skaper et kjøpspress, i tillegg er det også tradere som spekulerer på at det kan oppstå short squeeze i enkelte aksjer. Dette kan gi et ekstra kjøpspress og løfte aksjene raskt og høyt.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Shorting går ut på å låne aksjer som selges i markedet. Når aksjekursen faller vil aksjene kunne kjøpes tilbake for en lavere kurs, og forskjellen mellom salgs- og kjøpskurs beholdes av investoren som tok shortposisjonen. Et annet utfall av shorting er om aksjekursen stiger. Aksjene må da kjøpes tilbake til en høyere kurs, noe som medfører et tap for shorteren.

En shorthandel har et begrenset tidsrom, og innen denne datoen må aksjene leveres tilbake. Det er dette som ofte kan være en utløsende faktor til shortskvis. Shortere sikter seg inn mot aksjer som er fundamentalt overpriset eller som viser tekniske svakheter. For disse aksjene kan gode nyheter skape sterke bevegelser som kan sette shortere i en vanskelig posisjon med stigende aksjekurser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen + fifteen =