Meny Lukk

Short Squeeze

hva er Short Squeeze shortskvis

Short squeeze kan oppstå i tilfeller hvor den som shorter får problemer med å dekke inn shorten. Dette kan gi kraftige løft i aksjekursen.

Short Squeeze

Shortskvis oppstår gjerne plutselig, noe som kan gi kraftige løft i aksjekursen. Det kan være flere årsaker til løftet i aksjekursen. At investorene eller traderne som shorter aksjen må dekke inn shorten skaper et kjøpspress, i tillegg er det også tradere som spekulerer på at det kan oppstå short squeeze i enkelte aksjer. Dette kan gi et ekstra kjøpspress og løfte aksjene raskt og høyt.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Shorting går ut på å låne aksjer som selges i markedet. Når aksjekursen faller vil aksjene kunne kjøpes tilbake for en lavere kurs, og forskjellen mellom salgs- og kjøpskurs beholdes av investoren som tok shortposisjonen. Et annet utfall av shorting er om aksjekursen stiger. Aksjene må da kjøpes tilbake til en høyere kurs, noe som medfører et tap for shorteren.

En shorthandel har et begrenset tidsrom, og innen denne datoen må aksjene leveres tilbake. Det er dette som ofte kan være en utløsende faktor til shortskvis. Shortere sikter seg inn mot aksjer som er fundamentalt overpriset eller som viser tekniske svakheter. For disse aksjene kan gode nyheter skape sterke bevegelser som kan sette shortere i en vanskelig posisjon med stigende aksjekurser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

five × 5 =