Meny Lukk

Days to cover

hva er betyr Days to cover shorting

Days to cover viser hvor mange dager det vil ta å dekke inn aktive shortposisjoner i et selskap.

Days to cover

Tradere kan låne aksjer for så å selge disse i markedet. Dette kalles for shorting. Dersom kursen faller vil traderen kunne kjøpe tilbake aksjene billigere enn hva de ble solgt for, noe som blir overskudd på handelen. Dersom aksjekursen derimot stiger vil det føre til et tap siden aksjene må kjøpes tilbake på en høyere kurs. Her vil mellomlegget mellom salgskurs og kjøpskurs bli tapet traderen må ta. I noen tilfeller kan det var så lite omsetning i en aksje at shorteren må kjøpe aksjene til en stadig høyere kurs. Dette kalles for en shortskvis. Når aksjene er kjøpt tilbake leveres disse til investoren som lånte dem ut. Dette kalles å dekke inn shorten.

Hvor lang tid det tar å dekke inn alle utestående shorter i et selskap avhenger av hvor mange aksjer som er shortet, og hvor stor omsetningen i aksjen er. Ved å dele antallet aksjer som er shortet på gjennomsnittlig daglig omsetning i aksjen får vi days to cover.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Shorting innebærer høy risiko. Det er også en begrenset oppside. En aksje kan ikke falle mer enn 100 %, noe som betyr at 100 % avkastning er det meste som kan tjenes på en short. En aksje kan i prinsippet stige uendelig, og det er dette som er risikoen. Altså er risikoen ved en short i teorien uendelig. Det finnes instrumenter som lar deg begrense denne risikoen. For eksempel kan du trade CFD. CFD er sammensatte produkter som fungerer slik at du ikke kan tape mer enn beløpet du opprinnelig investerte så lenge du ikke bruker gearing. Det finnes også ulike typer ETF som kan begrense risikoen når du vil spekulere på nedgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 + 7 =