Meny Lukk

Kontrær investering

Kontrær investering strategi trading

“Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful” er et kjent sitat fra Warren Buffett, og det er dette kontrær investering bygger på.

Kontrær investering

Selve grunntanken bak kontrære investeringer er å kjøpe når kursene har falt, nettopp fordi det er billigere. Men, dette er også en investeringsstrategi som innebærer mye risiko. Dersom aksjene faller videre vil man sitte med store tap. Dette gjør at det tidvis kan ta lang tid før man får en positiv avkastning på investeringene om man går inn for tidlig og før kursen har bunnet ut.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

En viktig del av kontrær investering er å ha penger tilgjengelig for investering når markedet faller. Å ha penger på sidelinjen som er klare til investering kan enten sikres ved inntekt eller ved å vekte seg ut når aksjekursene stiger. Timing for kjøp er vanskelig. Men, dette kan løses på flere måter.

En god metode kan være å ha som regel at du skal kjøpe når markedet faller 5, 10, 15 eller 20 %. Korreksjoner på 5 % kommer som regel et par ganger i året. Større korreksjoner på 10, 15 % eller mer skjer derimot langt sjeldnere.

Selv om dette er en langsiktig investeringsstrategi kan også teknisk analyse brukes til å time markedet. For eksempel kan en teknisk indikator som Rate of Change brukes til å undersøke om markedet er overpriset. Tekniske trender, støtter og motstand kan også være nyttig å følge med på.

Å bruke båe fundamental analyse og teknisk analyse er nok den beste løsningen. Price/Earnings, Price/Book og andre multipler kan også vise om en aksje er billig eller dyrt priset. Disse multiplene kan også studeres over tid, noe som kan være nyttig for å se når det kan være hensiktsmessig å vekte ned eller opp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three + nineteen =