Meny Lukk

Short Interest

hva er Short Interest

Short interest viser hvor mange aksjer som har blitt shortet og ikke er dekket inn.

Short Interest

Shorting går ut på å låne aksjer av langsiktige investorer som driver med aksjeutlån, og selge aksjene i markedet. Ved å låne aksjer og selge disse i markedet vil traderen som shorter ha mulighet til å kjøpe aksjene tilbake til en lavere kurs. Forskjellen mellom summen som ble mottatt ved salg av aksjene og summen som ble betalt for å kjøpe aksjene tilbake beholdes av traderen som shortet aksjene. Her er det også en risiko. Dersom kursen stiger vil shorteren måtte kjøpe aksjene tilbake for en høyere kurs og dermed tape penger.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Som nevnt viser short interest hvor mange aksjer som er shortet og som ikke er dekket inn. Altså viser det aktive shorthandler. Dette kan også vises som en prosent, noe som heter short interest ratio. Dette forholdstallet blir ofte brukt som en indikator for hvordan markedet ser på en aksje. Dersom en aksje har høy prosent med short vil det kunne tyde på at selskapet har problemer. Samtidig kan en høy ratio også indikere at markedet er for pessimistiske. Dersom selskapet kommer med gode nyheter kan dette gi store løft i kursen, og dette løftet kan forsterkes av at shortere må dekke inn posisjonene sine for å unngå større tap. Dette er en short squeeze. Endringer i ratioen kan også være signaler om at det kan komme større bevegelser i kursen. Dette gjelder både om antallet utestående shorts øker eller synker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − 11 =