Meny Lukk

Falske signaler

Falske signaler brudd teknisk analyse støtte motstand

Falske signaler eller falske brudd er signaler som gir et feil bilde av hvordan aksjekursen kommer til å utvikle seg i fremtiden.

falsk brudd signaler signal

Falske signaler

Vanligvis vil vi få falske brudd når vi har tekniske støtter og motstander, og tekniske formasjoner. De falske signalene kan også komme fra tekniske indikatorer som RSI, MACD og flytende gjennomsnitt. Når det gjelder teknisk støtte, formasjoner og trender vil vi kunne få brudd som er et signal om hvor kursen skal gå videre. Men, i de tilfellene vi har falske brudd og signaler vil kursen snu og bevege seg motsatt av hva men har tolket ut fra støttene og formasjonene. Altså har vi ikke fått et etablert brudd.

I chartet for Telenor aksjen kan vi se at vi har en bull kileformasjon. I midten av desember gikk aksjekursen ut av denne på oversiden, men vi fikk ikke noe etablert brudd. Aksjekursen falt tilbake og det ble en videre utvikling av kileformasjonen. Det samme skjedde også i midten av januar. Helt i slutten av januar og i begynnelsen av februar falt kursen og vi fikk et brudd på støtten i kileformasjonen. Dette ble ikke etablert, noe som betyr at vi igjen fikk et falsk signal eller brudd.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om teknisk støtte og motstand

Praktisk bruk av falske signaler i trading

Falske brudd og signaler kan føre til tap på investeringene og tradingen. Derfor er det viktig å vente til man har fått et etablert brudd, og gjerne en test av støtten i motstanden aksjekursen har brutt ut av. Ved å undersøke flere charts, som candlesticks og vanlig linje charts kan man unngå flere falske brudd og signaler. Når det kommer til tekniske indikatorer kan som nevnt disse også gi falske signaler. Ved å bruke flere tekniske indikatorer, og bruke disse til å bekrefte signalene vil du kunne luke ut de signalene som er støy eller falske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

13 − nine =