Meny Lukk

Naked short

hva er Naked short

For å shorte en aksje må en først låne aksjene, men det finnes enkelte smutthull som gjør det mulig å gjennomføre naked short.

Naked short

Dersom en trader mener en aksjer er overpriset kan traderen shorte aksjer for å kunne få avkastning fra et fall i kursen. Shorting innebærer at man låner aksjer og så selger disse i markedet. Traderen som har shortet mottar pengene for aksjene. Dersom kursen har falt frem til shorten skal dekkes inn vil traderen få en positiv avkastning siden aksjene som må leveres tilbake kan kjøpes på en lavere kurs. Traderen vil nemlig beholde forskjellen mellom salgskurs og kjøpskurs. Dersom kursen derimot skulle stige vil traderen måtte dekke inn denne differansen, noe som påfører traderen et tap. Dersom mange har shortet en aksje og den stiger kan dette også føre til en shortskvis. Det vi har forklart her er en normal covered short. En naked short er derimot en shorthandel hvor traderen ikke har lånt aksjene som selges.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Det er ulovlig med naked shorting. Loven for dette ble innført etter den store finanskrisen i 2008. Fortsatt er det mulig å gjennomføre naked short på grunn av ulike hull i loven og forskjeller i systemene som tar seg av papirhandel og elektronisk handel med verdipapirer. Naked shorting gjøres som nevnt ved å selge aksjer som man ikke har, og ikke har bevist at man har. Dette vil bli oppdaget under clearing fordi selgeren ikke har noen aksjer å levere til kjøperen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 − eight =