Meny Lukk

Cost of carry

Cost of carry hva er

Cost of carry er kostnadene som følger med det å eie en investering.

Cost of carry

Å gjøre en investering kommer med kostnader, men det vil også komme kostnader å ha en investering. Hvilke kostnader dette er avhenger av type investering. Bruker du for eksempel gearing for å investere i aksjer må du betale rente på kreditten som benyttes. Har du derimot investert i råvarer med levering, altså fysiske råvarer, får du kostnader som transport og lagring.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Cost of carry er interessant i forbindelse med råvarer, og da spesielt olje. Tidvis kan vi lese om contango i finansavisene. Contango er en situasjon hvor futures prisene er høyere enn dagens spot pris. Dersom differansen mellom futures prisen og spot prisen at den kan dekke selve investeringen og cost of carry vil tradere kjøpe olje for lagring og selge futures kontrakter med fremtidig levering. Råvaretraderne vil da sitte igjen med en gevinst for salget av futures kontrakter fra trukket utgiftene med forsikring, lagring, transport, etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 × 3 =