Meny Lukk

Cost of carry

Cost of carry hva er

Cost of carry er kostnadene som følger med det å eie en investering.

Cost of carry

Å gjøre en investering kommer med kostnader, men det vil også komme kostnader å ha en investering. Hvilke kostnader dette er avhenger av type investering. Bruker du for eksempel gearing for å investere i aksjer må du betale rente på kreditten som benyttes. Har du derimot investert i råvarer med levering, altså fysiske råvarer, får du kostnader som transport og lagring.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Cost of carry er interessant i forbindelse med råvarer, og da spesielt olje. Tidvis kan vi lese om contango i finansavisene. Contango er en situasjon hvor futures prisene er høyere enn dagens spot pris. Dersom differansen mellom futures prisen og spot prisen at den kan dekke selve investeringen og cost of carry vil tradere kjøpe olje for lagring og selge futures kontrakter med fremtidig levering. Råvaretraderne vil da sitte igjen med en gevinst for salget av futures kontrakter fra trukket utgiftene med forsikring, lagring, transport, etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

four × two =