Meny Lukk

Diamond Bottom formasjoner

Diamond Bottom formasjoner teknisk analyse

Diamond Bottom formasjoner er vendeformasjoner som signaliserer at kursen kan stige i tiden fremover.

Diamond Bottom

Diamond Bottom

Diamond Bottom formasjoner er som Diamond Top formasjoner ikke blant de mest vanlige. Likevel kan det være en fordel å kjenne til disse siden de signaliserer trendskifter. Formasjonen dannes ved at aksjekursen eller indeksen senker falltakten, samtidig dannes det også høyere topper. Altså får vi først en broadening formasjon, men i stedet for et etablert brudd vil aksjekursen eller indeksen banne høyere bunner og lavere topper.

I chartet for AKSO kan vi se at aksjekursen falt kraftig frem til slutten av juli. Det ble dannet høyere topper og lavere bunner. Motstanden og støtten fra disse gav en broadening formasjon. Det kom heller ikke noe brudd på hverken motstand eller støtte. Samtidig ble det dannet lavere topper og høyere bunner. Til slutt får vi brudd på motstanden og kursen stiger kraftig.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av Diamond Bottom i trading

Siden dette er vendeformasjoner kan de være svært nyttige for tradere som ønsker å posisjonere seg tidlig i stigende trender. Disse formasjonene er som nevnt sjeldne, men de er kjent for å gi relativt sikre signaler om oppgang. Likevel kan det være på sin plass å vente på et etablert brudd på motstanden før du inntar posisjoner for kursoppgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

eight − seven =