Meny Lukk

Spin-offs

Spin-offs aksjer selskaper børs

Et selskap kan skille ut deler av driften sin til et eget selskap. Aksjene kan selges eller deles ut til aksjonærene med spin-offs.

Spin-offs

Motivasjonen bak en spin-off er ofte at selskapet vil synliggjøre verdier. En annen motivasjonsfaktor er at en egen organisasjon kan fokusere på kjernedriften. Altså for å få et mer effektivt selskap. Som nevnt kan aksjene i det nye datterselskapet selges eller deles ut som utbytte til eksisterende aksjonærer.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Å dele aksjene ut til eksisterende aksjonærer som et utbytte blir sett på som en fordelaktig måte å gjennomføre en selskapsutskillelse på. Statistikk viser at aksjer for et selskap som har blitt skilt ut ofte gir en bedre avkastning enn den generelle børsutviklingen. Dette gjelder også for selskapet som skilte ut datterselskapet, men ikke i like stor grad.

En risiko ved å investere i aksjer fra en spin-off er at aksjene kan bli utsatt for et stort salgspress dersom større investorer i det opprinnelige selskapet ønsker å selge seg ut fra det nye datterselskapet. Dette kan føre til et kortsiktig fall i kursen. På sikt kan dette selvfølgelig hentes inn igjen. Siden spin-off selskaper ofte er av mindre størrelse kan den medfølgende lave likviditeten i markedet føre til at fallet blir kort, men kraftig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

7 − 1 =