Meny Lukk

Spin-offs

Spin-offs aksjer selskaper børs

Et selskap kan skille ut deler av driften sin til et eget selskap. Aksjene kan selges eller deles ut til aksjonærene med spin-offs.

Spin-offs

Motivasjonen bak en spin-off er ofte at selskapet vil synliggjøre verdier. En annen motivasjonsfaktor er at en egen organisasjon kan fokusere på kjernedriften. Altså for å få et mer effektivt selskap. Som nevnt kan aksjene i det nye datterselskapet selges eller deles ut som utbytte til eksisterende aksjonærer.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Å dele aksjene ut til eksisterende aksjonærer som et utbytte blir sett på som en fordelaktig måte å gjennomføre en selskapsutskillelse på. Statistikk viser at aksjer for et selskap som har blitt skilt ut ofte gir en bedre avkastning enn den generelle børsutviklingen. Dette gjelder også for selskapet som skilte ut datterselskapet, men ikke i like stor grad.

En risiko ved å investere i aksjer fra en spin-off er at aksjene kan bli utsatt for et stort salgspress dersom større investorer i det opprinnelige selskapet ønsker å selge seg ut fra det nye datterselskapet. Dette kan føre til et kortsiktig fall i kursen. På sikt kan dette selvfølgelig hentes inn igjen. Siden spin-off selskaper ofte er av mindre størrelse kan den medfølgende lave likviditeten i markedet føre til at fallet blir kort, men kraftig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − 2 =