Meny Lukk

Darvas Box

Darvas Box teknisk analyse

Darvas Box er en teknisk formasjon som tar i bruk topper og bunner, og momentum i en aksje for å time kjøp og salg.

Darvas Box

Det er Nicolas Darvas som står for opprinnelsen av denne tekniske formasjonen. Darvas brukte denne også sammen med fundamental analyse, og da spesielt årsresultat. Ved å bruke for eksempel earnings per share kan man sikte seg inn mot solide aksjer som kan ventes å stige kraftig når markedet løsner.

Darvas Box er en formasjon som først og fremst kan finnes i perioder med konsolidering. Dette gjør at den har likhetstrekk med rektangelformasjoner som er langt mer utbredt å bruke. Darvas benytter seg kun av aksjekursens høyeste og laveste nivå. Rektangelformasjoner på sin side bruker derimot flere bunner og topper for å bekrefte formasjonen.

Darvas Box tolkes slik at vi får et kjøpssignal når aksjekursen bryter gjennom taket i formasjonen. Aksjen beholdes frem til vi får et salgssignal. Det skjer først dersom aksjekursen faller ned gjennom taket i formasjonen. I en periode med oppgang vil det kunne komme flere Darvas Box formasjoner, og her vil taket i den nye formasjonen bli et nytt stop/loss nivå. Dermed kan denne formasjonen brukes til trailing stop/loss.

Lær mer om tekniske formasjoner

Praktisk bruk av Darvas Box i trading

Dette er en teknisk formasjon som er vanskelig å bruke i praksis. Grunnen til dette er at det ligger veldig mye subjektiv tolkning både bak chart og formasjon. Altså kan rektangelformasjoner være langt bedre å bruke. På grunn av den enkle definisjonen av en boks som kun tar hensyn til en enkelt topp og en enkelt bunn vil den kunne gi mange falske signaler. Det vil kunne føre til økte kostnader og tap, noe som igjen har gjort at mange styrer unna denne tekniske formasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fourteen − 6 =