Meny Lukk

Fifty-Percent prinsippet

Fifty-Percent prinsippet korreksjon

Fifty-Percent prinsippet sier at ved en korreksjon er det vanlig at kursen faller mellom 50 og 67 % av oppgangen fra forrige bunn.

Fifty-Percent prinsippet

En aksjekurs eller indeks går ofte i det som kalles trender. Disse trendene kan være stigende, sidelengs eller fallende. I en langsiktig stigende trend som går over flere år vil det tidvis komme markedskorreksjoner hvor kursene faller tilbake. I følge Fifty-Percent prinsippet vil det være en stor sjanse for at størrelsen på korreksjonen eller børsfallet vil være mellom 50 % og 67 % av oppgangen fra forrige korreksjon. Altså, om børsen har steget 100 % fra forrige korreksjon og vi får en ny, vil denne sannsynligvis være på 50 %. Med andre ord. Halvparten av oppgangen vil bli vasket bort før børsen igjen begynner å stige.

I praksis er det selvsagt sjeldent at børsen mister halvparten av oppgangen ved en korreksjon. Men, det er mange teknisk analytikere som ser på dette for å finne potensielle tekniske støtter som kan brukes til å vekte opp i aksjer etter et fall. Altså kan det ha en viss nytteverdi for timing av kjøp av aksjer.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees
nel aksjen 50 percent prosent korreksjon av oppgang

I chartet kan vi se at kursen for NEL aksjen har steget over 214 % til punkt A hvor den topper ut. I tiden etter dette er det mye volatilitet, og aksjen setter en bunn i punkt B. Altså har vi fått et fall på over 50 % før aksjekursen igjen begynner å trende oppover. Ved denne bunnen har vi også fått en Gravestone Doji som er et signal om at trenden skal snu.

Fra punkt B har NEL aksjen igjen trendet sterkt oppover. Oppgangen fra punkt B til punkt C er på over 125 %. I følge Fifty-Percent prinsippet vil da altså være muligheter for en korreksjon ned mot 25 kr for NEL aksjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 + 1 =