Meny Lukk

Fifty-Percent prinsippet

Fifty-Percent prinsippet korreksjon

Fifty-Percent prinsippet sier at ved en korreksjon er det vanlig at kursen faller mellom 50 og 67 % av oppgangen fra forrige bunn.

Fifty-Percent prinsippet

En aksjekurs eller indeks går ofte i det som kalles trender. Disse trendene kan være stigende, sidelengs eller fallende. I en langsiktig stigende trend som går over flere år vil det tidvis komme markedskorreksjoner hvor kursene faller tilbake. I følge Fifty-Percent prinsippet vil det være en stor sjanse for at størrelsen på korreksjonen eller børsfallet vil være mellom 50 % og 67 % av oppgangen fra forrige korreksjon. Altså, om børsen har steget 100 % fra forrige korreksjon og vi får en ny, vil denne sannsynligvis være på 50 %. Med andre ord. Halvparten av oppgangen vil bli vasket bort før børsen igjen begynner å stige.

I praksis er det selvsagt sjeldent at børsen mister halvparten av oppgangen ved en korreksjon. Men, det er mange teknisk analytikere som ser på dette for å finne potensielle tekniske støtter som kan brukes til å vekte opp i aksjer etter et fall. Altså kan det ha en viss nytteverdi for timing av kjøp av aksjer.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.
nel aksjen 50 percent prosent korreksjon av oppgang

I chartet kan vi se at kursen for NEL aksjen har steget over 214 % til punkt A hvor den topper ut. I tiden etter dette er det mye volatilitet, og aksjen setter en bunn i punkt B. Altså har vi fått et fall på over 50 % før aksjekursen igjen begynner å trende oppover. Ved denne bunnen har vi også fått en Gravestone Doji som er et signal om at trenden skal snu.

Fra punkt B har NEL aksjen igjen trendet sterkt oppover. Oppgangen fra punkt B til punkt C er på over 125 %. I følge Fifty-Percent prinsippet vil da altså være muligheter for en korreksjon ned mot 25 kr for NEL aksjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six + 19 =