Meny Lukk

Januareffekt

Januareffekt nyttårsraketter aksjer

Aksjer som har hatt svak utvikling mot slutten av året kan ofte bli nyttårsraketter takket være det som kalles januareffekt.

Januareffekt

I norske finansaviser er det ofte snakk om nyttårsraketter når kalenderen viser desember. Her vil analytikerne komme med sine beste aksjetips for den første måneden i det nye året. Dette er aksjer som kan forventes å dra mest nytte av det vi kaller januareffekt. Hva som ligger til grunn for denne effekten er ikke klart definert. Men, ofte er det små og mellomstore selskaper som gir best avkastning i januar. Noe annet disse aksjene har til felles er at de i løpet av året har gitt en relativt svak avkastning.

  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer fra hele verden
  • 16 børser
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Eget aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

At aksjene har gitt en dårlig avkastning kan få investorene som har holdt aksjene til å selge seg ut for å kunne ta tapet og skrive det av mot skatten. En annen populær forklaring er at mange mottar bonuser og julegratialer som blir investert i aksjer.

Uansett hva som er årsaken, så viser kvantitativ analyse at det som nevnt er de små og mellomstore selskapene med dårlig avkastning som ofte blir de beste nyttårsrakettene på børsen det påfølgende året. Noe annet som også kommer frem i de kvantitative analysene, er at januareffekten på børs ofte blir tatt ut allerede i slutten av desember og i løpet av den første børsuka i det nye året.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: