Meny Lukk

Oversolgt

oversolgt aksje hva er

At en aksje er oversolgt betyr at den blir omsatt på et kursnivå som er lavere enn rettferdig kurs eller de fundamentale verdiene i aksjen.

Oversolgte aksjer

Aksjemarkedet er drevet av føleser, og dette er kjent for å påvirke aksjekursene på kort sikt. I perioder etter børsfall eller korreksjoner kan kursen ha falt for mye som følge av et salgspress drevet av pessimistiske investorer og tradere. Når det snakkes om at kursene har falt for mye er det enten teknisk analyse eller fundamental analyse vurderingene bygger på.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Teknisk oversolgt

Det er først og fremst indikatorer som RSI og Bollinger Bands som benyttes til å vurdere om en aksje er teknisk oversolgt. Men, det er også mulig å bruke tekniske trender til dette. Da er det regresjonstrend som hovedsaklig blir benyttet. En regresjonstrend består av et trendgulv og et trendtak, i tillegg til en gjennomsnittslinje i midten av disse. Når aksjekursen beveger seg på undersiden av denne blir aksjen vurdert som oversolgt. Relative Strength Index er en teknisk indikator som viser styrken i kursutviklingen. Når RSI har en verdi under 30 signaliserer dette at aksjene er oversolgte. Bollinger Bands er derimot et teknisk verktøy som bygger på et flytende gjennomsnitt og standardavvik. Beveger aksjekursen seg ned mot det nedre båndet vil dette være et signal om at aksjen er oversolgt.

Fundamentalt oversolgt

Multipler som P/E, P/B og P/S er vanlige å bruke for å kunne vurdere om en aksje er oversolgt. Det vanligste er å bruke multipler til å vurdere ulike aksjer for selskaper som driver i samme bransje. Den eller de aksjene som omsettes med en multippel som er under gjennomsnittet for bransjen kan sees på som undervurderte eller oversolgte. Det er også mulig å bruke multipler som P/E og P/B til å vurdere hvordan et selskap er priset ved å vurdere den historiske utviklingen i multiplen. Oversolgte aksjen vil da omsettes på en aksjekurs som gir en multippel som er lavere en det historiske gjennomsnittet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen + thirteen =