Meny Lukk

Smart beta strategi

smart beta strategi for aksjer investering

Smart beta strategi tar styrker fra strategier for både langsiktig investering og kortsiktig trading.

Smart beta strategi

Det er økonomen Harry Markowitz som først lanserte teorien om smart beta. De som bruker smart beta strategien investerer i aksjer, rentepapirer, råvarer og andre instrumenter. Altså er dette ikke en ren aksjestrategi. Strategien går ut på å ta en lavere risiko eller økt diversifisering til en lavere pris enn vanlig aktiv forvaltning, samtidig som man ligger litt over på disse nivåene sammenlignet med indeksinvestering.

  • Anbefalt nettmegler
  • 2000+ aksjer fra hele verden
  • 16 børser
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser
  • Eget aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko. Andre kostnader kan komme i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Smart beta strategi har som mål å gi en portefølje med optimal diversifisering og på den måten oppnå alpha.

Strategiene bygger som nevnt innledningsvis på både langsiktig investering og kortsiktig trading. I praksis betyr dette at man skal passivt følge indekser, samtidig som man justerer investeringene på grunnlag av volatilitet, likviditet, kvalitet, verdi, størrelse og momentum.

Det er vanlig å utvikle strategier for smart beta på prinsipper som intuitive og verdiskapende. I aksjemarkedet kan dette være å utnytte feil som oppstår i indekser hvor selskapene er vektet etter market cap. Her kan volatilitet og likviditet skape feilprisinger av aksjer, noe som gir investeringsmuligheter for investorer som bruker smart beta strategier. Det er også vanlig å vekte porteføljen etter multipler som Price/Book og Price/Earnings, eller utbytteyield og vekst i salg per aksje.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: