Meny Lukk

Positive Volume Index

Positive Volume Index teknisk analyse

PVI eller Positive Volume Index er en indikator som gir signaler for kursendringer basert på positive endringer i volumet.

Positive Volume Index

Innenfor teknisk analyse er endringer i volum viktig informasjon. Volumanalyse kan nemlig gi informasjon om styrken i støtter og motstander, og tekniske trender. Positive Volume Index som er basert på positive endringer i omsetningsvolumet og gir signaler om kursendringer. Indikatoren vises som et kortsiktig flytende gjennomsnitt for PVI (9 perioder) sammenlignet med langsiktig flytende gjennomsnitt for PVI (255 perioder) som er regnet ut med følgende formel:

  • PVI = PPVI + (TCP – YCP)/YCP x PPVI

Hvor;

  • PVI: Positive Volume Index
  • PPVI: Previous Positive Volume Index
  • TCP: Dagens sluttkurs
  • YCP: Gårdagens sluttkurs
pvi volum indikator teknisk analyse aksjer positive volume index

I chartet for Norsk Hydro aksjen har vi lagt til PVI med gjennomsnitt for 9 og 255 perioder. Når det korte gjennomsnittet for 9 perioder beveger seg under det lange gjennomsnittet for PVI på 255 perioder vil vi få en rød farge, og grønn farge på indikatoren når det korte gjennomsnittet beveger seg over det lange gjennomsnittet. Indikatoren tolkes på samme måte som vanlige flytende gjennomsnitt. PVI bekrefter kursoppgang og stigende trender når det korte gjennomsnittet går over det lange gjennomsnittet, som et golden cross. Kursnedgang og fallende trend bekreftes når det korte gjennomsnittet går under det lange gjennomsnittet, som et death cross.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av PVI i trading

PVI er en indikator som følger flertallet i markedet. Ofte er det slik at flertallet enten taper penger i markedet, eller får en dårligere avkastning enn de profesjonelle aktørene. Derfor brukes PVI ofte sammen med Negative Volume Index eller NVI. I perioder hvor indeks eller aksjekurs beveger seg sidelengs vil den også kunne gi falske signaler. Til tross for dette viser PVI seg nyttig for å finne trender, både stigende og negative, over lengre tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − 15 =