Meny Lukk

Stop hunting strategi

Stop hunting strategi for trading

Når mange nok stop/loss ordre utløses vil dette skape volatilitet og salgspress. Stop hunting går ut på å utnytte denne volatiliteten til å kjøpe aksjer på lave kurser.

Stop hunting strategi

Tradere og andre aktører med kort tidshorisont på investeringene har ofte en stop/loss for å sikre seg mot større tap. Denne salgsorderen fungerer slik at den trigges eller aktiveres når aksjekursen faller ned til et forhåndsbestemt nivå. Ordren legges så ut i markedet, og dersom noen er villige til å kjøpe på dette nivået blir aksjene solgt. Mange tradere ser de samme mulighetene og risikoene i markedet, og derfor kan også mange benytte seg av de samme stop/loss nivåene. Utløses mange nok stop/loss ordre kan det dermed bli store svingninger i aksjekursen.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Stop hunting er en relativt enkel aksjestrategi, men det kan være krevende å finne nivåer hvor det er plassert stop/loss. I tillegg må du også ha tilfeldighetene på din side ved at det må være nok volatilitet i markedet til at stop/loss ordrene faktisk blir utløst og skaper et salgspress som gir lavere aksjekurser. Ved å følge med på et større utvalg aksjer og finne støtte og motstandsnivåer for disse er det likevel mulig. Volumanalyse kan være til hjelp ved at fall ned mot støtter på større volum kan være tegn på svakheter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

16 − 9 =