Meny Lukk

Volumanalyse

Volumanalyse aksjer teknisk volum

Volumanalyse av aksjer tar for seg volumet en aksje har blitt omsatt for i en periode, eller viktigere, utviklingen i volumet en aksje har blitt omsatt for.

Volumanalyse

Innenfor teknisk analyse er volumanalyse av aksjer et viktig tema. Til tross for dette blir volum og aksjer oversett av mange tradere og analytikere. Å vurdere utviklingen i volumet en aksje er omsatt for, opp mot støtte/motstand, tekniske formasjoner og trender kan du få viktig informasjon om styrken i disse. Altså kan det å se på volum for aksjer gi deg indikasjoner på sannsynligheten for om støtter vil holde eller motstanden vil være for sterk.

Dersom kursen beveger seg nær en teknisk støtte eller motstand og har et volum som er over snittet vil dette signalisere at støtte og motstand er sterke. Det vil være sannsynlig med reaksjon opp fra støtte, eller reaksjon ned fra motstand. Volumet er også viktig i forbindelse med brudd på støtte og motstand. Også her vil et økende eller høyt volum tolkes positivt.

Utviklingen i volumet over tid er også veldig interessant. En økning i volum kan signalisere at en trend er sterk. I en stigende trend vil et økning i volumet være et signal om at trenden er sterk. For en fallende trend vil det økte volumet bli sett på som et signal om at trenden bygger momentum til nedsiden. Motsatt kan et avtagende volum signalisere at trenden er i ferd med å snu.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om teknisk analyse

Praktisk bruk av volumanalyse i trading

Volum for aksjer kan gi viktige signaler, og kan gi informasjon om styrken i støtter og motstander, og kursbevegelser. Brudd på lavt volum kan være et signal om at vi har et falsk brudd. Lavt volum kan også signalisere at vi står ovenfor et trendskifte. Høyt volum tolkes derimot som styrke og kan være til hjelp for å finne etablerte brudd. Høyt volum signaliserer også at trendens styrke er god, og at videre utviklingen innenfor trend kan ventes.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 − seven =