Meny Lukk

Halloween strategi

Halloween strategi aksjer investering trading

Uttrykket sell in May and go away bygger på Halloween effekten. Kort fortalt tilsier dette at du bør kjøpe aksjer 31. oktober og selge dem 1. mai.

Halloween strategi

Det finnes flere strategier for investering som er veldig enkle å følge. En av de best kjente er nok den som går ut på å posisjonere seg i markedet for å utnytte den såkalte januareffekten. En lignende strategi går ut på å utnytte halloween effekten. Denne går ut på å investere i markedet fra 31. oktober for å selge seg ut 1. mai. Det er her uttrykket sell in May and go away kommer fra.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.
halloween effekten sell in may and go away aksjer
Kilde: Bloomberg

Som bildet ovenfor har investorer på S&P500 fått langt avkastning i perioden november til april enn i perioden mellom mai og oktober. Hva årsaken til dette er er det delte meninger om. Enkelte peker på at sommerferien kan føre til lavere likviditet. Noe annet er at sommerferie fører til at mange nettopp er på ferie og derfor styrer unna risiko. Uansett hva som er årsaken kan en god aksjestrategi være å gå long i markedet på halloween den 31. oktober, for så å selge ut i mai slik at du er klar til å ta sommerferie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 + seventeen =