Meny Lukk

PIPE finansiering

hva er PIPE finansiering

Det tar som regel tid å gjennomføre en emisjon. Selskaper som trenger mye penger raskt kan bruke en PIPE finansiering.

PIPE finansiering

Private Investment in Public Equity deal eller PIPE deal er en metode selskaper kan bruke for å hente inn penger i markedet. I praksis gjøres dette ved å la private investorer kjøpe en børsnotert aksje med en rabatt i forhold til hva aksjen er omsatt for på børs eller markedsplassen den er notert på. Hovedsaklig er de private investorene fond. Som regel vil disse på grunn av sin størrelse og evne til å kjøpe mange aksjer få en stor rabatt.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

For eksisterende aksjonærer er en PIPE deal ofte sett på som utvannende og derfor noe negativt. Dette synet har blitt endret over de siste par årene. Dette er spesielt på grunn av den økte interessen for SPAC investering. For selskapet som henter penger er kombinasjonen av PIPE finansiering og SPAC en rask snarvei til både børsnotering og fersk egenkapital.

PIPE deals kan deles i to ulike kategorier. Først har vi den tradisjonelle metoden hvor det utstedes aksjer som selges med en rabatt. Deretter har vi strukturert PIPE deal hvor det utstedes konvertible obligasjoner. Konvertible obligasjoner er obligasjoner som kan byttes inn mot aksjer på det tidspunktet kjøperen måtte ønske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × 1 =