Meny Lukk

HFT – High Frequency Trading

hva er HFT - High Frequency Trading

Kraftige datamaskiner med algoritmer for analyse av markedet og gjennomføring av ordre er selve kjernen i HFT eller high frequency trading.

High Frequency Trading

Hastighet er viktig når det kommer til aksjehandel. Ikke bare gjelder det å tolke nyheter og bevegelser i markedet raskt, men det er også viktig å kunne gjennomføre kjøp og salg raskt. Dette har gjort at mange meglerhus og store investorer har kjøpt serverplass på børsene, noe som gjør at de kan handle raskere. Ved å gjøre dette kan de spare noen millisekunder. Den store tidsbesparelsen kommer derimot fra algoritmehandel eller HFT.

High frequency trading går ut på å gjennomføre et stort antall handler, og disse er ofte av en mindre størrelse. En algoritme kan gjerne gjennomføre flere handler i løpet av et sekund. HFT tilfører markedet likviditet. Handlene fjerner også små spreads. En negativ konsekvens kan være at HFT kan brukes til spoofing. Mange mener også at det øker risikoen for børsfall.

Investering i HFT selskaper

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Algoritmehandel er utilgjengelig for de aller fleste investorer. Det er dyrt å investere i datakraft og utvikle algoritmer. Det kreves også at man har mye kapital tilgjengelig for å gjennomføre handlene. Men, det finnes muligheter for å delta i HFT indirekte. Flow Traders er et finansselskap som driver med algoritmetrading og dette er børsnotert på Amsterdam børsen. Selskapet bruker en strategi som gir god avkastning i perioder med høy volatilitet i markedet, og dette gjør at investering i Flow Traders kan gi en god risikodiversifisering på portføljen siden aksjen ofte beveger seg uavhengig av børsutviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 × 5 =