Meny Lukk

HFT – High Frequency Trading

hva er HFT - High Frequency Trading

Kraftige datamaskiner med algoritmer for analyse av markedet og gjennomføring av ordre er selve kjernen i HFT eller high frequency trading.

High Frequency Trading

Hastighet er viktig når det kommer til aksjehandel. Ikke bare gjelder det å tolke nyheter og bevegelser i markedet raskt, men det er også viktig å kunne gjennomføre kjøp og salg raskt. Dette har gjort at mange meglerhus og store investorer har kjøpt serverplass på børsene, noe som gjør at de kan handle raskere. Ved å gjøre dette kan de spare noen millisekunder. Den store tidsbesparelsen kommer derimot fra algoritmehandel eller HFT.

High frequency trading går ut på å gjennomføre et stort antall handler, og disse er ofte av en mindre størrelse. En algoritme kan gjerne gjennomføre flere handler i løpet av et sekund. HFT tilfører markedet likviditet. Handlene fjerner også små spreads. En negativ konsekvens kan være at HFT kan brukes til spoofing. Mange mener også at det øker risikoen for børsfall.

Investering i HFT selskaper

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Algoritmehandel er utilgjengelig for de aller fleste investorer. Det er dyrt å investere i datakraft og utvikle algoritmer. Det kreves også at man har mye kapital tilgjengelig for å gjennomføre handlene. Men, det finnes muligheter for å delta i HFT indirekte. Flow Traders er et finansselskap som driver med algoritmetrading og dette er børsnotert på Amsterdam børsen. Selskapet bruker en strategi som gir god avkastning i perioder med høy volatilitet i markedet, og dette gjør at investering i Flow Traders kan gi en god risikodiversifisering på portføljen siden aksjen ofte beveger seg uavhengig av børsutviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × 4 =