Meny Lukk

Ease of Movement Indicator

Ease of Movement Indicator EMV momentumindikator

Både momentum og volum er viktig informasjon i trading, og det er dette Richard Arms Ease of Movement Indicator forsøker å kvantifisere. Indikatoren viser om en aksjekurs eller indeks kan stige eller falle med lite motstand.

Ease of Movement Indicator

Den tekniske indikatoren Ease of Movment eller EMV ser på både aksjekursens volatilitet og volumet aksjen omsettes på. Dermed viser indikatoren hvor lett aksjekursen kan bevege seg og hvor sterk trenden er. Indikatoren beregnes ved å trekke gårsdagens gjennomsnittskurs fra dagens gjennomsnittskurs og dele på forskjellen i volumet. Når indikatoren har en verdi over 0 og er stigende indikerer dette at aksjekursen stiger på lavt volum. Har indikatoren en verdi under 0 og er fallende indikerer dette at aksjekursen faller på lavt volum.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser - invester i mer enn 2000 aksjer uten kurtasje
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Delta i eToro Aksjeforum
  • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Lær mer om tekniske indikatorer

Praktisk bruk av Ease of Movement Indicator

Mange tekniske analytikere bruker EMV med et glidende gjennomsnitt. Når EMV linjen bryter opp over gjennomsnittet blir det ansett for å være et kjøpssignal. Motsatt vil det være et salgssignal når EMV linjen bryter ned gjennom gjennomsnittet. Det er også vanlig å se etter divergens mellom Ease of Movement indikatoren og aksjekursen. En tredje måte å bruke momentumindikatoren på er å bruke den til å bekrefte brudd på støtte eller motstand. Når vi får et brudd på for eksempel en motstand i en teknisk formasjon og ser en forbedring i EMV vil det fungere som en bekreftelse på bruddet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 − twelve =