Meny Lukk

Store utbytter i vente?

Store utbytter i vente amerikanske banker stresstest

Amerikanske banker har klart stresstesten med glans. Det åpner opp for at vi kan se store utbytter og tilbakekjøp av aksjer fra bankene i USA fremover.

Stresstester

Fed har gjennomført en stresstest av amerikanske banker, og studien viser at de amerikanske bankene kan tåle et tap på 474 milliarder dollar. Stresstesten viste at 23 store banker som Bank of America, JP Morgan og Citi kan stå i mot et tap på 474 milliarder dollar, en global resesjon, og en økning i arbeidsledigheten på 4 prosentpoeng til 10,75 %. I et slikt tilfelle ville bankene ha mer enn dobbelt så mye kapital som trengs for å innfri minstekravet. Fed har nå sagt at de vil fjerne de midlertidige begrensningene på utbytteutbetalinger og tilbakekjøp av egne aksjer hos bankene.

Store utbytter og tilbakekjøp

Analytikerne på Wall Street forventer nå at dette kommer til å føre til store utbytter og tilbakekjøp av aksjer hos bankene i USA. I følge Bloomberg har analytikerne forventninger om at bankene skal utbetale 142 milliarder dollar fremover. Fed forventer at bankene ikke skal slippe nyheter som økte utbytter før kl 4:30 PM (21:30 norsk tid) på mandag den 28. juni.

Det kan gi deg tid til å investere i bankene som kan komme med store utbytter i tiden fremover.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

SPDR S&P Bank ETF

En god tilnærming til å ta del i de store utbyttene er å kjøpe et børsnotert fond som sikter seg inn mot amerikanske banker. SPDR S&P Bank ETF kan være et godt alternativ. Dette børsnoterte fondet har 95 amerikanske banker i porteføljen, deriblant Bank of America, JP Morgan og Citi. Videre utbetaler det utbytter hvert kvartal. I dag er utbytteyielden på nesten 2,2 %. Med frislipp av utbytter kan denne øke kraftig i tiden fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

nineteen − seventeen =