Meny Lukk

Automatisk candlestick analyse

automatisk candlestick analyse candle stick analyser

Candlesticks blir vanligvis brukt av daytradere med kort tidshorisont. Her viser vi hvordan du kan bruke Trading212 handelsplattform med automatisk candlestick analyse.

Candlestick analyse

Candlestick er en analysemetode med lang historikk. Faktisk ble analysemetoden utviklet på 1800-tallet. Den gang var det trading med ris som gjaldt. I dag brukes candlestick analyse til aksjer, indekser, råvarer og valuta. Det finnes mange forskjellige formasjoner innenfor candlesticks, noe som gjør at det kreves en del kunnskap for å kunne utnytte analysemetoden godt.

Automatisk candlestick analyse

Heldigvis har den teknologiske utviklingen gått raskt, og det gjelder også innenfor trading og verktøy til analyse. I dag finnes det analyseprogram som kan finne og markere candlestick formasjoner. Dette er til stor hjelp og kan spare deg for mye tid når du analyserer kursutviklingen til aksjer som er av interesse. Her skal vi vise deg noen av formasjonene som analyseprogrammet til Trading212 kan finne for deg.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
  • Anbefalt nettmegler
  • Ingen kurtasje - lav spread
  • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
  • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Bullish Engulfing og Bearish Engulfing

Bullish Engulfing er en candlestick formasjon som kan oppstå i fallende trender. Selve formasjonen består av en rødt candlestick og et påfølgende grønt candlestick. Det grønne candlesticket skal starte på et nivå lavere enn det røde candlesticket sluttet på. Det grønne candlesticket skal også avslutte på et nivå høyere enn hvor det røde candlesticket startet.

Bearish Engulfing er motstykket til Bullish Engulfing. I en Bearish Engulfing har vi en grønn candlestick som følges opp av en rød candlestick i slutten av en bull trend. Det røde candlesticket skal begynne på et nivå høyere enn det nivået hvor det grønne candlesticket sluttet og avslutte på et nivå lavere enn nivået hvor det grønne candlesticket begynte.

Bullish Engulfing og Bearish Engulfing formasjoner.

Bullish og Bearish Engulfing blir tolket som candlestick formasjoner som angir trendskifter. Det er vanlig å også se på candlestickene som har kommet før de to candlestickene som er en del av Bearish eller Bullish Engulfing. En lengre trend som følges av en Bullish Engulfing eller Bearish Engulfing sies å ha større sannsynlighet for å gi riktig signaler. Hverken Bullish Engulfing og Bearish Engulfing er sikre indikasjoner. Disse sier noe om sannsynlighet for videre kursutvikling. Tradere venter derfor ofte på en bekreftelse i form av en ny grønn candlestick etter en Bullish Engulfing eller en rød candlestick etter en Bearish Engulfing. Bruk av stop loss kan også være viktig.

Bullish Harami og Bearish Harami

Harami er en velkjent formasjon innenfor candlestick analyse. Det finnes både Bullish Harami og Bearish Harami. Det disse formasjonene har til felles er at de signaliserer potensielle trendskifter. Bullish Harami vil normalt være et signal om at en fallende trend er i ferd med å brytes. Bearish Harami er derimot et signal om at en stigende trend kan være i ferd med å brytes.

I chartet til venstre kan vi se at Trading212 automatisk candlestick analyse har funnet en Bullish Harami. Denne formasjonen består av en stor rød candlestick som viser at kursen har falt. Denne følges opp av en liten grønn candlestick.

I chartet kan vi også se en Bearish Harami formasjon. Denne formasjonen kjennetegnes av en stor grønn candlestick som følges opp av en liten rød candlestick.

bullish harami bearish harami
Bullish Harami og Bearish Harami formasjoner.

Prøv Trading212 automatisk candlestick analyse

Listen over candlestickformasjoner som analyseprogrammet til Trading212 kan finne er lang. Vi skal derfor ikke bruke mer tid på å gå gjennom de ulike formasjonene. Nå skal vi heller vise deg hvordan du kan bruke analyseprogrammet til å finne formasjonen i charts med candlesticks.

  • Først går du til www.trading212.com og åpner en konto. Når du er logget inn på din konto velger du Advanced View.
  • Velg Candlesticks under Chart View. Deretter huker du av for Patterns under Chart Settings.
  • Trading212 analyseprogram vil nå automatisk finne frem de ulike formasjonene. Du kan bruke charts med ulike tidsperioder.

83 % av privatkunder taper penger når de handler i CFD-er med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD-er fungerer, og om du har råd til å tape pengene dine ved å handle med høy risiko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 − 6 =