Meny Lukk

Skilling vurdering

erfaringer skatt svindel skilling trading cfd ctrader metatrader krypto aksjer kurtasje

Skilling er en CFD tradingplattform som ble utviklet av Henrik Persson Ekdahl, Andre Lavold, og Mikael Riese Harstad i 2016. Som trader får du tilgang til flere tradingplattformer som dekker behovene til både nybegynnere og erfarne tradere. På plattformen kan du trade CFD på over 900 instrumenter. Les mer om våre erfaringer med Skilling i denne anmeldelsen.

Innhold i denne vurderingen av Skilling:

skilling
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • Verifisering med BankID
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 75% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Skilling Ltd er autorisert og regulert av Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) med CIF lisens No. 357/18 (‘Selskapet’). 62 Athallasas Avenue, Strovolos, CY-2012 Nicosia, Cyprus.

Slik kan du begynne med trading på Skilling

Nedenfor kan du se fremgangsmåten for å begynne med trading på Skilling. Her viser vi deg også steg for steg hvordan du gjennomfører en handel på tradingplattformen Skilling Trader. Dette er den mest grunnleggende tradingplattformen som er tilgjengelig på Skilling. For mer erfarne brukere kan Skilling cTrader, MetaTrader 4 eller Skilling TradingView være bedre alternativer.

1: Åpne tradingkonto

En stor fordel med Skilling er at du kan registrere deg med BankID. Dermed er dette en like brukervennlig løsning som å investere i aksjer gjennom nettbanken. Det aller første du må gjøre for å komme i gang med CFD trading på denne markedsplassen er å besøke nettsiden. Her trykker du på knappen hvor det står “Åpne konto”.

skilling
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • Verifisering med BankID
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 75% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Nå får du frem flere innloggingsalternativer. Metodene du kan velge mellom er å oppgi mailadresse og lage et passord, eller bruke innlogging med din konto fra Google, Facebook eller Apple. Når du har valgt metode for innlogging kan du fullføre registreringen med BankID. (Dersom du ikke har eller ikke vil bruke BankID kan du velge manuell registrering.)

Neste steg er å oppgi personlig informasjon som navn, fødselsdato, telefonnummer, skattetilhørighet og adresse. I tillegg må du også opplyse om din finansielle situasjon. Det vil si ansettelsesforhold, lønn og oppsparte midler. Til slutt må du svare på noen spørsmål slik at erfaringen du har og kunnskapsnivået ditt blir kartlagt.

2: Gjør innskudd på kontoen

Det neste trinnet er å gjøre innskudd slik at du har penger du kan trade med på din konto. Her kan du velge mellom flere metoder som gir deg direkte innskudd på konto. Bankoverføring er også tilgjengelig, men dette kan ta lengre tid. Når du har valgt betalingsmetode oppgir du summen du vil sette inn på konto. Du vil så få forklart hvordan du fortsetter med innskuddet.

gjøre innskudd på skilling nettmegler betalingsmetoder

3: Gjennomfør første handel

Når du har penger på konto er du klar til å gjennomføre din første handel. Som default setup på Skilling Trader har du listen med CFD indekser på venstre side. Dersom du er ute etter CFD på en bestemt aksje bruker du søkefeltet over denne listen. Her søker du på selskapsnavn eller ticker. Når du trykker på søkeresultatet får du frem kursutviklingen til aksje CFDen for den siste uken. Til høyre har du ordreskjemaet.

Som default er denne oppgitt til “Kjøp”. Det betyr at du kan ta en long posisjon. Long posisjoner brukes når du tror kursen skal stige. Velger du “Salg” kan du innta en short posisjon. Shorting brukes dersom du forventer at kursen skal falle.

I ordreskjemaet kan du velge mellom to typer ordre. Det er “MARKED” og “LIMIT”. En markedsordre betyr at du kjøper til kursen selgerne er villige til å akseptere. En limitordre betyr at du gir et bud som ligger under markedskursen. Dersom kursen faller ned til dette nivået får du kjøpt CFD på aksjen. Dersom kursen ikke faller vil du ikke få kjøpt CFD-ene.

Når du har valgt ordretype kan du oppgi antallet CFD du vil kjøpe. Når du har oppgitt antallet aksje CFD kan du trykke på den blå knappen hvor det står “KJØP” for å aktivere ordren. Din ordre vil nå legges ut på markedet hvor den kan matches med en selger. Blir din ordre utført vil dine CFD automatisk bli lagt til din konto hvor du kan følge med på kursutviklingen.

kjøpe aksje cfd skilling tradingplattform

Stop/loss og take profit

I ordreskjemaet har du muligheten til å legge til både stop/loss og take profit. Dette er funksjoner som automatisk aktiverer en salgsordre om visse betingelser blir innfridd. Stop/loss ordre aktiverer en salgsordre dersom kursen faller ned til et nivå du angir. Dette gjøres for å beskytte mot ytterligere tap dersom du har tatt feil på kursutviklingen. Take profit er derimot en salgsordre som skal sikre gevinst. Her angir du et nivå du ønsker å selge på.

Om Skilling

Skilling er en ledende online trading plattform som tilbyr enkel og pålitelig tilgang til globale finansmarkeder for tradere i alle nivåer av erfaring. Med en omfattende produktliste som inkluderer valuta, aksjer, råvarer, kryptovaluta og mer, gir Skilling brukere en allsidig og dynamisk trading opplevelse.

Med et intuitivt grensesnitt og en rekke handelsverktøy og analyser, kan brukere utføre rask og nøyaktig teknisk og fundamental analyse for å ta informerte trading beslutninger. Skilling er regulert av flere anerkjente regulatorer, og gir tradere trygghet i å vite at deres midler og personopplysninger er sikre.

Skilling har også et dedikert team av kundesupportspesialister som er tilgjengelige døgnet rundt for å hjelpe med eventuelle spørsmål eller bekymringer. Plattformen tilbyr også opplæring og opplæringsressurser for tradere som ønsker å utvikle sine ferdigheter og forbedre sin trading ytelse.

Alt i alt er Skilling en ledende online trading plattform som tilbyr enkel tilgang til globale finansmarkeder, pålitelig sikkerhet og støtte og omfattende handelsverktøy for tradere i alle nivåer av erfaring.

Skilling tradingplattformer

Som trader på Skilling får du tilgang til flere tradingplattformer. Disse dekker behovene til alle typer tradere fra nybegynnere til erfarne daytradere. Hvilken plattform som passer best avhenger av hvilke instrumenter du skal trade og hvilken erfaring du har. Enkelte av plattformene åpner også opp for å lage egne trading roboter som kan utføre algoritmehandel. Et godt utgangspunkt kan være å velge Skilling Trader til å begynne med. Blir denne for enkel kan du velge en mer komplisert tradingplattform som mer sannsynlig kan dekke dine behov.

skilling
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • Verifisering med BankID
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 75% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Skilling Trader

skilling trader

Trader er standardplattformen du får frem når du logger inn på din tradingkonto på Skilling. Dette er en forholdsvis enkel tradingplattform, noe som gjør at den passer bra for nybegynnere som vil begynne med daytrading. Samtidig er den også kraftig nok og har nok funksjoner til å dekke behovene til erfarne tradere.

 • Brukervennlig og intuitiv trading opplevelse
 • Full web og mobil støtte
 • Ultrarask ordreutførelse

Skilling cTrader

skilling ctrader

Tradingplattformen Skilling cTrader er en mer avansert. Denne ble først utviklet av Andrey Pavlov og Ilya Holeu fra Spotware i 2010. Siden har den gjennomgått utallige oppgraderinger. Plattformer er utviklet for rask håndtering av ordre. I tillegg har den flere avanserte verktøy for teknisk analyse. Skilling cTrader har også level II prising og flere ordretyper. Med denne tradingplattformen kan du også lage din egen trading robot i C# eller .net, noe som gir deg muligheten til algoritmetrading.

 • Avanserte risk management og ordre funksjoner
 • Enormt utvalg av indikatorer
 • Algo-trading med C# og .net

Skilling Copy

Copy Trading ble først gjort populært av eToro. I dag er det flere aktører som tilbyr dette. Copy Trading går ut på å følge andre tradere og kopiere handlene disse gjennomfører. Dette kan fungere godt for nybegynnere som ønsker å gjennomføre samme handler som erfarne tradere gjør. Du kan også få følgere som kopierer dine handler. Dette kan gi deg en ekstra inntekt på din trading. Hvor mye det koster å følge andre tradere varierer, men dette er tydelig opplyst i tradingplattformen sammen med alle andre kostnader.

MetaTrader 4

skilling metatrader 4

Metaquotes utviklet MetaTrader 4 i 2005. Siden den gang har MetaTrader 4 blitt den viktigste tradingplattformen for mindre aktører innenfor valutatrading. Noe som kjennetegner MetaTrader 4 er at den kan tilpasses den enkelte trader. Plattformen åpner også opp for utvikling av trading roboter for algoritmetrading. Du har også muligheten til å bruke roboter utviklet av andre tradere med MetaTrader 4.

 • En veletablert trading plattform
 • Automatisert trading med EAs
 • Stort utvalg av tekniske indikatorer

TradingView

skilling tradingview

De som har erfaring med teknisk analyse kjenner nok til TradingView analyseprogram. Dette er et kraftig analyseprogram som gir deg tilgang til utrolige mengder med informasjon om alt fra selskapsresultater og forventninger til disse, til makroøkonomiske tall som inflasjon og rentefastsettelse.

TradingView har også en aksjescanner som gjør at du kan finne frem til aksjer med høyest utbytte, aksjer som trender eller som er lavt priset på multipler som Price/Earnings, Price/Book eller Price/Sales. For den enkelte aksje har du også tilgang til historiske multiplier, noe som gjør at du kan vurdere dagens prising av aksjen mot tidligere prising.

Skilling kan integreres i TradingView. Dette gjør at du kan utføre ordre direkte i TradingView. TradingView lar deg også skrive kode i PineScript for å lage egne tekniske indikatorer, teste strategier eller utvikle tradingroboter for algo trading.

 • Kraftige charts og indikatorer
 • Funksjonalitet for flere plattformer
 • Enkelt gjennomførbare tradingforslag

Markeder og instrumenter

Skilling tilbyr kun CFD-trading. Det betyr at det finnes andre løsninger for aksjehandel eller investering i fond. Her kan du lese mer om beste app for fond dersom du ikke ønsker trading med CFD, men heller ønsker langsiktige investeringer. Er du derimot en aktiv trader eller ønsker å begynne med kortsiktige handler kan Skilling være en god løsning som gir deg tilgang til mange markeder og instrumenter gjennom Contracts for Difference.

skilling
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • Verifisering med BankID
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 75% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Aksjer og indekser

Skilling tilbyr CFD på aksjer og indekser. På tradingplattformen får du tilgang til CFD på rundt 800 aksjer notert på blant annet Nasdaq Stock Exchange, New York Stock Exchange, Euronext Oslo, Frankfurt Stock Exchange, Euronext Paris og flere andre børser rundt om i verden. Dette gir deg blant annet muligheten til å trade CFD på aksjer som Google, Tesla, Microsoft, Equinor, Norwegian Air Shuttle og mange flere.

Å trade indekser er et alternativ som kan gi deg en bedre risikodiversifisering enn du kan oppnå ved å trade enkeltaksjer. På Skilling kan du trade indekser som Australia 200, Brazil 50, India 50, China A50, Singapore Index, VIX indeksen og flere andre med Contracts for Difference.

Råvarer

Blant mange tradere har handel med Carbon Emissions blitt populært den siste tiden. På Skilling kan du trade Carbon Emissions med CFD-er. Av andre råvarer har du metaller som blant annet kobber, gull, sølv, nikkel, platinum og aluminium. Trader du energi har du NatGas, Brent og WTI. Du har også tilgang til en lengre liste med soft commodities som kaffe, kakao, mais, hvete, soyabønner og sukker.

Valuta og krypto

Dersom du er en valutatrader har du som nevnt tilgang til MetaTrader 4 som er en populær plattform for dette. På skilling kan du trade med over 70 forskjellige valutapar som dekker alt fra store og viktige valutakryss som EURUSD, USDJPY OG EURCHF til mindre valutakryss som USDZAR, EURTRY og USDTHB.

Det er over 60 kryptovaluta du kan trade med CFD på Skilling. På tradingplattformen kan du daytrade store krypto som Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple XRP, NEO og LiteCoin med Contracts for Difference. Du finner også CFD-er mindre kryptovaluta som Polkadot, PancakeSwap, Tezos og VeChain.

Trading på Skilling

Før du begynner med trading på Skilling kan det være en fordel å sette seg inn i hvilke kontoer som tilbys, hvilke vilkår som gjelder, hvilke gebyrer du kan vente deg og hvilke muligheter du har for for eksempel shorting og gearing. Nedenfor skal vi gå gjennom disse slik at du bedre kan ta en avgjørelse om Skilling tradingplattform er en løsning som passer for deg og din trading.

skilling
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • Verifisering med BankID
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 75% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Standard og Premium konto

Det er to ulike kontotyper på Skilling, i tillegg til MetaTrader 4-konto. Den viktigste forskjellen mellom Standard og Premium er at Standard har et minsteinnskudd på 1000 kr, mens minsteinnskuddet på Premium er 50000 kr. Videre har du en lavere spread på Premium. På Standard er spreaden fra 0,7 pips, mens den er fra 0,1 pips på Premium i tillegg til en volumbasert kommisjon fra 0,003%.

Vilkår og gebyrer

For Premium-kunder er det kurtasje på valutapar og metaller. Alle kunder betaler kurtasje for trading med kryptovaluta. Kurtasje for valuta starter fra $35 pr $1 million og går opp til $50 pr $1 million. Kurtasje for gull og sølv er $60 og $120 pr $1 million. Når du trader kryptovaluta har du en kurtasje fra 0,1 %.

På slutten av hver handelsdag (23:00 CET) beregnes en rollover fee. Hvor stor rollover fee eller swap vil være avhenger av hvilke instrumenter du har beholdt og hvilken retning du har på posisjonene du har beholdt. Prisen for dette vil bli oppgitt på ordreskjemaet når du legger inn en ny ordre.

Gearing

FINANCIAL INSTRUMENTSMAXIMUM LEVERAGEMARGIN REQUIREMENT
Major FX30:13,33 %
Minor FX20:15 %
Gold20:15 %
Major Indices20:15 %
Minor Indices10:110 %
Commodities10:110 %
Shares5:120 %
Cryptos2:150 %

Shorting

Shorting med aksjer går ut på å låne aksjer fra en investor. Aksjene du låner selger du så i markedet. Dersom aksjekursen faller vil du få muligheten til å kjøpe aksjene tilbake for en lavere sum. Forskjellen mellom summen du mottok når du solgte aksjene og summen du gav for å kjøpe tilbake aksjene er avkastningen du får. Dersom aksjekursen stiger vil du måtte betale mer for aksjene som skal leveres tilbake til utlåner. I dette tilfellet vil du bli påført et tap.

Med Contracts for Difference trenger du ikke å låne aksjer for å innta en shortposisjon. CFD-er er konstruert slik at du kan innta en short posisjon ved å kjøpe en invers CFD. Denne CFD-en vil stige i verdi dersom det underliggende instrumentet faller i verdi. Tilsvarende vil CFD-en falle i verdi dersom verdien på det underliggende stiger. Siden du ikke trenger å låne aksjer eller andre instrumenter for shorting med CFD er dette en løsning som kan passe godt dersom du tror kursen til et bestemt instrument skal falle.

Betalinger på Skilling

Det minste innskuddet på Skilling avhenger av hvilken kontotype du ønsker å ha. Dersom du velger en Standardkonto er det minste innskuddet du kan gjøre 1000 kr. Denne kontoen passer best for nybegynnere som vil prøve trading med en mindre sum. Velger du Premium-konto må du gjøre et innskudd på 50000 kr eller mer. Denne kontoen passer best for tradere med lang erfaring fra markedet.

Du kan velge mellom flere ulike betalingsmetoder når du skal gjøre innskudd på Skilling. Fremgangsmåten for de ulike betalingsmetodene er godt forklart inne på din konto hvor du kan gjøre innskudd. Her får du også oppgitt kostnadene som påløper for de forskjellige metodene du kan velge mellom.

 • Bankoverføring
 • VISA/MasterCard
 • ApplePay
 • Google Pay
 • Skrill
 • Neteller
 • Trustly
 • Volt by Bank

Lisenser, godkjenninger og sikkerhet

Skilling drives fra Kypros. Derfor er denne nettmegleren regulert og under tilsyn av CySEC som er det kypriotiske finanstilsynet. Skilling har tillatelse fra finanstilsynet i Norge til å yte investeringstjenester og tilknyttede tjenester i form av grensekryssende virksomhet.

Nettside, tradingplattformer og app fra Skilling er kryptert med SSL-sertifikater. Dette gjør at all informasjon gjøres uleselig for uvedkommende. Dermed er det ingen som kan få tilgang til din informasjon som er lagret på disse. Altså har du trygge løsninger som kan gi deg en sikker plattform for trading hos denne nettmegleren.

Når du åpner en konto for trading på Skilling vil kontoen være forsikret opptil 1 million euro. Dette gjelder for kontanter, posisjoner i CFD og andre finansielle instrumenter. Forsikringen dekker deg mot en eventuell insolvens i Skilling. Forsikringen legges automatisk til din konto og har ingen kostnader. ARCH 2012 og andre syndikater ved Lloyd’s London står som garantister for forsikringen.

Kundeservice på Skilling

Dersom du har behov for hjelp når du trader på Skilling, har problemer med innskudd eller av andre årsaker trenger bistand kan du kontakte kundeservice på telefon/WhatsApp, chat eller på mail. Skilling har også norsk kundeservice. I tillegg har du en utfyllende FAQ som gir deg veldig mye informasjon. På nettsiden har du også mye informasjon som kan være nyttig når du vil lære deg å trade med CFD.

 • FAQ
 • Live chat mandag til fredag 04:00 – 22:00 CET
 • +44 208 080 6555 telefon/WhatsApp mandag til fredag 08:00 – 17:00 CET
 • support@skilling.com

Oppsummering av våre erfaringer med Skilling

Skilling har en fordel som gjør registreringen og kontoverifisering veldig enkel. Med BankID går dette veldig raskt. For eksempel vil det ikke være nødvendig å sende inn bilder av ID, fakturaer og kontoutskrifter for å bekrefte identiteten vår. Dette i seg selv er selvsagt ikke nok til å plassere Skilling blant beste tradingplattform i Norge. Men, Skilling har også flere andre styrker.

skilling
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • Verifisering med BankID
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 75% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

En viktig fordel med Skilling er at du kan velge mellom flere ulike tradingplattformer. Skilling Trader fungerer bra for nybegynnere, mens cTrader og MetaTrader 4 passer for erfarne brukere. Med MetaTrader 4 og TradingView har du også muligheten til å utvikle en trading robot for algoritmehandel.

Utvalget av instrumenter du kan trade med Contracts for Difference på Skilling er godt. Her kan du trade CFD på de mest populære aksjene og indeksene, i tillegg har du viktige råvarer, valutakryss og krypto.

Kostnader og gebyrer er konkurransedyktige, og det er en høy grad av transparens når det kommer til kostnader. Her er det ingen skjulte gebyrer som spiser opp din avkastning fra tradingen.

Skilling FAQ

Er Skilling trygg?

Skilling er under tilsyn av CySEC og har tillatelse fra Finanstilsynet i Norge til å drive grensekryssende virksomhet. Tillatelsen fra Finanstilsynet gir Skilling lov til å yte investeringstjenester og tilknyttede tjenester til brukere i Norge.

Hvordan bruke Skilling?

Registreringen på denne tradingplattformen kan ordnes med BankID. Når du er logget inn kan du gjøre innskudd og søke deg frem til instrumentet du vil trade med Contracts for Difference hos nettmegleren.

Hvilke typer indekser og aksjer kan jeg trade på Skilling?

Blant de mest populære indeksene finner du S&P500, Nasdaq100 og Dow Jones 30. I tillegg til CFD på flere norske aksjer kan du trade Apple, Tesla, Google (Alphabet), med flere. I alt får du tilgang til CFD på rundt 800 aksjer.

Hvilke typer valuta og krypto kan jeg trade på Skilling?

Det er mulig å trade viktige valutakryss som EURUSD, USDJPY og USDCHF på Skilling. Du finner også mer eksotiske valutakryss og kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum, EOS, DogeCoin og Ripple XRP.

Må jeg betale skatt på trading hos Skilling?

Ja, dersom du tjener penger på din trading med CFD på denne markedsplassen må du betale skatt av inntekten. Samtidig kan du også få fradrag for kostnader og eventuelle tap du har på din trading.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × two =