Meny Lukk

Pepperstone vurdering

erfaring svindel pepperstone trygt kurtasje skatt trade trading

Pepperstone er en australsk nettmegler som har spesialisert seg på CFD trading. Selskapet ble etablert i 2010 av Owen Kerr og Joe Davenport. Pepperstone vokste raskt, og grunnleggerne mottok i 2014 den australske utnevnelsen EY Entrepreneurs Of The Year. På tradingplattformen kan du trade mer enn 1200 instrumenter med CFD. I denne anmeldelsen kan du lese om våre erfaringer med Pepperstone.

Innhold i denne vurderingen av Pepperstone:

pepperstone logo
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4/5
 • cTrader
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • 1200 CFD-er
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 74,6% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Slik kan du begynne med trading på Pepperstone

Her skal vi vise deg steg for steg hvordan du åpner en konto, gjør innskudd og åpner en posisjon med CFD på Pepperstone. Dette skal vi gjøre på nettsiden. Pepperstone tilbyr også flere andre trading plattformer, men nettløsningen er den som passer best for de som ikke har mye erfaring med CFD trading. Av andre alternativer finner du blant annet MetaTrader 4 og 5. Pepperstone kan også kobles opp sammen med analyseprogrammet Tradingview.

1: Åpne tradingkonto

Før du kan begynne å trade CFD må du aller først åpne en konto på Pepperstone. Altså må du besøke nettsiden. Nettsiden er ikke oversatt til norsk, så du bør kunne engelsk for å bruke denne nettmegleren. Når du er på nettsiden kan du trykke på den blå knappen oppe til høyre hvor det står “Join now”. Dette åpner opp registreringsskjemaet.

pepperstone logo
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4/5
 • cTrader
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • 1200 CFD-er
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 74,6% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Det aller første du må gjøre er å velge innloggingsmetode. Alternativene er å bruke din Facebook- eller Google-konto, eller din email sammen med et passord du selv lager. Når du har valgt innloggingsmetode må du oppgi landet du bor i, hvilken kontotype du ønsker å ha, navn, fødselsdato, email adresse og telefonnummer.

Før din konto er klar for trading må du svare på spørsmål slik at din erfaring og kunnskap om trading blir kartlagt. Dette gjøres for å sikre at du forstår risikoen som er forbundet med CFD trading. Du må også svare på spørsmål om hvordan din økonomiske og finansielle situasjon er. Dette blir gjort for å sikre at du har økonomiske muskler til å håndtere risikoen og for å forhindre hvitvasking.

2: Gjør innskudd på kontoen

Du kan gjøre innskudd på to ulike måter på Pepperstone. Den første løsningen er Quick deposit, mens den andre er vanlige innskudd som du finner under Funds i menyen til venstre på tradingplattformen når du er logget inn på din konto. Det første trinnet er å velge hvilken konto du ønsker gjøre innskudd på. Betalingsmetodene du kan velge mellom er VISA/MasterCard, bankoverføring eller PayPal. Det er innskudd med VISA, MasterCard og PayPal som er de raskeste innskuddmetodene. Bankoverføring kan ta opptil 5 virkedager før pengene dine er inne på din Pepperstone konto.

gjøre innskudd pepperstone skatt kurtasje

3: Gjennomfør første handel

Når du har fått penger på din konto kan du begynne å trade CFD. Her må du først velge hvilken plattform du ønsker å bruke. Som vi skal komme tilbake til, så tilbyr Pepperstone flere ulike tradingplattformer. I dette eksempelet skal vi bruke cTrader Web som er den enkleste løsningen. Denne trenger heller ingen nedlasting. Oppe til venstre på cTrader Web har du et søkefelt. Her kan du søke etter CFD på aksjer på navn eller med ticker. På høyre side av skjermen har du ordreskjemaet. Dette oppdateres når du trykker på søkeresultatet.

I ordreskjemaet er det kjøpsordre som er default. Dersom du ønsker å gå short må du trykke på Sell. Shorting betyr at du inntar en posisjon som kan stige i verdi dersom kursen faller. Aller først må du oppgi antall under Quantity. Vil du gjennomføre en bestordre kan du trykke på den grønne knappen hvor det står Place order for å aktivere din handel. Så lenge markedet er åpent vil din ordre bli gjennomført og dine CFD legges til din konto.

cfd trading på pepperstone plattform ctrader webtrader metatrader 4 5

Stop/loss og take profit

Du har muligheten til å automatisere ordre på tradingplattformen. For eksempel kan du bruke stop loss ordre for å beskytte deg mot kursfall. Du kan også legge inn en ordre for å sikre eventuell gevinst på din trade. Dersom du ønsker en stop loss på din ordre huker du av for dette. Du kan enten oppgi antall pips fra kjøpskurs til stop loss nivå, eller du kan justere selve kursnivået som skal trigge stop loss ordren. Ønsker en take profit ordre gjøres dette ved å huke av for dette. Deretter oppgir du kursnivå på samme måte som for en stop loss ordre.

Om selskapet Pepperstone

Pepperstone er en ledende online valutamegler som tilbyr handelstjenester til kunder over hele verden. Selskapet ble grunnlagt i 2010 og har hovedkontor i Melbourne, Australia. Pepperstone har også kontorer i London, Dubai og Nairobi.

Selskapet tilbyr en rekke handelsplattformer, inkludert MetaTrader 4 og cTrader, som gir kundene tilgang til markeder for valuta, råvarer, indekser og aksjer. Pepperstone har en imponerende kundeservice og støtte, og tilbyr også en rekke utdannelsesressurser og verktøy for å hjelpe kundene med å forbedre sine handelsferdigheter.

Pepperstone har et stort antall klienter fra over 150 forskjellige land, og har mottatt en rekke priser og utmerkelser for sin kvalitet og pålitelighet, inkludert “Best Global Forex Broker” og “Best Forex ECN Broker”.

Selskapets forretningsmodell er basert på transparens og etisk forretningspraksis. Pepperstone er regulert av flere anerkjente tilsynsorganer, inkludert Financial Conduct Authority (FCA) i Storbritannia og Australian Securities and Investments Commission (ASIC) i Australia.

I sum er Pepperstone en pålitelig og anerkjent valutamegler som tilbyr en bredt utvalg av handelstjenester og et høyt nivå av kundeservice og støtte.

Pepperstone tradingplattformer

Vi har vist hvordan du kan trade CFD på cTrader. Dette er den mest grunnleggende og enkle tradingplattformen som er tilgjengelig på Pepperstone. Du har også muligheten til å velge mellom flere andre tradingplattformer. Dette gir deg en god mulighet til å velge den løsningen som passer best for deg eller har mest erfaring med å bruke. På flere av plattformene har du muligheten til å automatisere trading med CFD. Dette krever selvsagt en del erfaring og kunnskap om koding, men Pepperstone har også en automatisk trading løsning for de som ikke kan koding. Denne kan passe veldig godt for deg som har en bra strategi for trading og ønsker å automatisere tradingen.

pepperstone logo
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4/5
 • cTrader
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • 1200 CFD-er
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 74,6% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

cTrader

cTrader er en tradingplattform som først og fremst er brukervennlig. Den høye brukervennligheten gjør at denne plattformen passer veldig godt for de som vil begynne å trade aksjer, indekser eller valuta med CFD. Plattformen gir deg muligheten til å lage tekniske analyser som kan være nyttig når du trader.

Tradingplattformen cTrader er designet for å ligne en plattform som brukes av institusjonelle tradere og investorer. Du har verktøy for risikohåndtering og avanserte ordretyper.

cTrader er tilgjengelig på nett. Men, du kan også laste den ned til din PC, eventuelt som app til din iPhone eller Android mobiltelefon. Tradingprogrammet er utviklet av Spotware.

ctrader pepperstone

MetaTrader 4

MetaTrader 4 er en tradingplattform som er regnet for å være verdens mest brukte. Dette er en programvare for trading som må lastes ned før du kan bruke den.

MetaTrader 4 er tilgjengelig for PC og iOS, og både iPhone og Android mobiler. Du kan også åpne en demokonto for å lære å bruke plattformen.

MetaTrader 4 er en plattform som gir deg mange muligheter. Du har tilgang til interaktive charts slik at du kan lage tekniske analyser. Du har også alternativer for automatisert trading med CFD. Alternativene er Cop Trading eller å lage din egen trading robot med koding.

Du har også flere muligheter til å tilpasse tradingplattformen slik at den har en utforming som passer for deg når du trader CFD på MetaTrader 4.

metatrader 4 pepperstone

MetaTrader 5

MetaTrader 5 er en oppgradert versjon av MetaTrader 4. Plattformene har flere likheter, men med MetaTrader 5 har du et raskere program som også gir deg muligheten for å hedge dine posisjoner. I tillegg har du også flere andre verktøy og muligheter på denne plattformen for trading.

Selv om dette er et mer komplisert program for trading er det mer brukervennlig. MetaTrader 5 gir deg tilgang til 38 indikatorer som er nyttige for å lage tekniske analyser. Du har også en innebygd økonomisk kalender slik at du har oversikten på det som skjer i markedet.

metatrader 5 pepperstone erfaringer

Capitalise.ai

For å kunne drive med automatisk trading eller utvikle en trading robot har det lenge vært nødvendig å kunne skrive koder. På Pepperstone har du tilgang til Capitalise.ai. Dette er et program som gir deg muligheten til å begynne med automatisk trading uten å kunne kode.

Capitalise.ai kobles til MetaTrader 4 og gir deg muligheten til å lage strategier som blir automatisk utført. For å sjekke om strategiene fungerer har du muligheten til å kjøre en backtest som viser hitrate på tradingen og hvilken avkastning strategien hadde gitt.

Husk at det er viktig å vite at historisk avkastning ikke er noen garanti for fremtidig avkastning når du lager strategier for trading med Capitalise.ai.

1 capitalise ai automatisk trading tradingrobot robothandel

TradingView

På kort tid har Tradingview analyseprogram blitt veldig populært både blant nybegynnere og profesjonelle tradere. Dette er et program som gir deg utrolig mange analyseverktøy, og prisen er veldig lav. Er du kunde på Pepperstone kan du koble din cTrader tradingkonto sammen med Tradingview slik at du har muligheten til å trade direkte fra chartet i Tradingview.

pepperstone tradingview koble sammen hvordan

Markeder og instrumenter

Pepperstone er en plattform for trading med Contracts for Difference eller CFD. Contracts for Difference er et finansielt instrument som lar deg trade for eksempel aksjer uten at du eier det underliggende instrumentet. Dette betyr at du for eksempel ikke eier aksjer i Apple dersom du trader Apple CFD på Pepperstone. CFD er ikke egnet for investering, men passer bra for trading. Pepperstone er derfor først og fremst et alternativ for tradere som utnytter kortsiktige svingninger i markedet.

pepperstone logo
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4/5
 • cTrader
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • 1200 CFD-er
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 74,6% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

CFD på aksjer, ETF og indekser

Du har ikke muligheten til å kjøpe norske aksjer med CFD på Pepperstone. Hos denne nettmegleren har du tilgang til CFD på amerikanske, britiske, tyske og australske aksjer. Du kan også trade CFD på børsnoterte fond som er listet i USA. Med CFD på indeks kan du trade Norway 25 som er et instrument som tracker de 25 største selskapene som er notert på Oslo Børs. Du finner også indekser som UK 100, France 40, VIX, US 500, Australian 200 Index, Japan 225 Index og Hong Kong 50 Index.

 • New York Stock Exchange
 • Nasdaq Stock Exchange
 • London Stock Exchange
 • Frankfurt Stock Exchange
 • Australia Stock Exchange

CFD på råvarer

Dersom du tror at oljeprisen skal stige kan det å kjøpe CFD på olje være et alternativ til å kjøpe aksjer i oljeselskap. På Pepperstone kan du trade CFD på Major Metals, Energy, Soft Commodities og CFD på spotprisen på gull og sølv notert i ulike valuta som AUD, JPY og CHF. Gullprisen beveger seg ofte på en annen måte en aksjemarkedene. Derfor velger mange å bruke gull til å spre risiko og for å lage en portefølje som er bedre rustet mot uro på børsene.

CFD på valuta og krypto

CFD på valuta kan brukes til egen trading, men også her kan du bruke valuta til å spre risiko. Med CFD på valuta vil du også kunne hedge posisjoner hvor du har kjøpt aksjer i utenlandsk valuta. På Pepperstone kan du bruke CFD på valutaindeksene USDX, EURX eller JPYX til å hedge eller trade. Med CFD på kryptolvaluta kan du geare posisjoner i Bitcoin, Ethereum, Polkadot og flere andre typer. Du kan også trade kryptoindekser som Crypto10, Crypto20 og Crypto30.

Trading på Pepperstone

På Pepperstone tilbys det to ulike kontoer, og det er en fordel å vite forskjellen på disse før du begynner med CFD trading på denne plattformen. Her kan du også lese mer om vilkårene og kostnadene ved å trade CFD på Pepperstone. Vi skal også gå gjennom ulike verktøy som gearing og shorting på Pepperstone. Ved å kjenne til dette kan du bedre se om nettmegleren Pepperstone passer for din trading.

pepperstone logo
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4/5
 • cTrader
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • 1200 CFD-er
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 74,6% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Standard og Razor konto

Den viktigste forskjellen mellom standard og razor konto er at du må betale kommisjon eller kurtasje når du trader på razor kontoen. Samtidig vil du få en langt lavere spread på razor kontoen. For tradere som gjør større handler kan derfor denne kontotypen være det beste valget. Hvor stor spread og kommisjon du må betale avhenger av hvilket tradingprodukt du kjøper eller selger.

Vilkår og gebyrer

Dersom du holder posisjoner over natten vil det påløpe en rente. Denne kalles for swap rate. Hvor stor denne renten er avhenger igjen av hvilke produkter du sitter med i din portefølje. Renten kan enten være en kostnad eller bli utbetalt til deg avhengig av instrumenter du trader.

Gearing

INSTRUMENTERMAX GEARINGKRAV TIL EK
Valuta30:13,34 %
Gold20:15 %
Indekser20:15 %
Råvarer10:110 %
Aksjer5:120 %
Krypto2:150

Shorting

CFD-er er konstruert slik at de kan stige i verdi dersom kursen på det underliggende instrumenter faller. Dette gjør at CFD er velegnet til shorting siden du ikke trenger å låne aksjer i markedet for å innta shortposisjonen. En annen fordel er at risikoprofilen på en short med CFD er annerledes. Med CFD har du en begrenset nedside. Altså unngår du den teoretiske uendelige risikoen dersom du bruker aksjer til shorting.

Betalinger på Pepperstone

Det minste innskuddet du kan gjøre på Pepperstone er $200. Før du gjør innskudd bør du vurdere hvilken kontotype du har. Har du for eksempel en razor konto hvor du betaler en fast kommisjon i tillegg til spread kan det være bedre å gjøre et større innskudd slik at du unngår høye kostnader. Betalingsmetodene du kan velge mellom er kreditt/bankkort fra VISA og MasterCard, bankoverføring med blant annet euro og dollar, eller PayPal. Innskudd med VISA/MasterCard og PayPal krediteres øyeblikkelig til tradingkontoen, mens det kan gå opptil 5 virkedager før pengene er fremme på tradingkontoen dersom du bruker bankoverføring.

 • VISA/MasterCard
 • Bankoverføring
 • PayPal

Lisenser, godkjenninger og sikkerhet

Pepperstone er et australsk selskap, men dersom du åpner en konto på plattformen fra Norge vil du trade på Pepperstone EU Limited som drives fra Kypros. Siden den europeiske plattformen drives fra Kypros er det CySEC som fører tilsyn med nettmegleren. Pepperstone er også registrert hos det norske Finanstilsynet og har lov til å drive grensekryssende virksomhet.

Nettsiden til Pepperstone, apper og tradingplattformer er kryptert med SSL-sertifikater. Et SSL-sertifikat krypterer all informasjon som går mellom deg og Pepperstone. Dette gjør at ingen kan fange opp og lese informasjonen. Derfor er det trygt å både åpne konto og gjøre innskudd hos denne nettmegleren.

Innskudd og posisjoner på Pepperstone er sikret hos ICF eller Investor Compensation Fund. Innskudd og posisjoner i CFD er derfor sikret opptil €20000. Denne sikkerheten gjelder kun for privatpersoner som trader på Pepperstone, og ikke for selskap, institusjoner, mv.

Kundeservice på Pepperstone

Først må vi nevne at det er veldig mye informasjon tilgjengelig på nettsiden til Pepperstone. Her finner du alt fra informasjon om hvordan du gjør innskudd til hvordan du kan trade valuta med CFD. Dette er svært nyttig for mindre erfarne tradere som ønsker å lære mer. Nettsiden er som nevnt ikke tilgjengelig på norsk, og det er kun engelsk kundeservice. Du kan kontakte disse på live chat eller WhatsApp, på telefon eller ved å sende en mail.

 • Live chat/WhatsApp
 • 00357 25 030573
 • support@pepperstone.com

Oppsummering av vår erfaring med Pepperstone

For de som ikke er så flinke i engelsk kan det være vanskelig å bruke Pepperstone siden nettsiden ikke er tilgjengelig på norsk. Dersom dette er ditt tilfelle kan det være en fordel å velge en annen nettmegler. Noe annet er at du ikke kan trade norske aksjer med CFD på Pepperstone. Utvalget er ganske lite. Men, vi må også nevne at du kan trade australske aksjer med CFD på denne plattformen. Det kan være interessant for de som ønsker å lage en portefølje som er rettet mot Australia. Det er også flere andre fordeler med Pepperstone.

pepperstone logo
 • Anbefalt nettmegler
 • CFD trading
 • TradingView
 • MetaTrader 4/5
 • cTrader
 • Innskudd fra 1000 kr
 • Lav spread
 • 1200 CFD-er
 • Godkjent av Finanstilsynet
CFDer er komplekse finansielle instrumenter og innebærer en høy risiko for å tape penger raskt på grunn av giring. 74,6% av ikke-profesjonelle kunder taper penger når de handler CFDer med denne tilbyderen. Du bør overveie hvorvidt du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta den store risikoen for å tape pengene dine.

Som kunde på Pepperstone kan du velge mellom flere bra tradingplattformer. MetaTrader 4 og MetaTrader 5 er regnet som en av de beste plattformene for retail kunder som trader valuta. Noe annet er at du får tilgang til Capitalise AI. Med dette programmet kan du automatisere din trading, selv om du ikke har noen kunnskap om eller erfaring med koding.

Utvalget av CFD på aksjer, indekser, valuta, råvarer og krypto er ikke det største på Pepperstone, men du finner de mest populære instrumentene. Kostnadene er også konkurransedyktige noe som gjør at Pepperstone er et godt alternativ dersom du ønsker å prøve automatisert trading i aksjer som Apple eller Google med CFD.

Pepperstone FAQ

Er Pepperstone trygg?

Ja, Pepperstone EU Limited er regulert av CySEC, og har i tillegg alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Selskapet oppbevarer kundeinnskudd på egne bankkontorer. Pepperstone er medlem av CICF, noe som gir beskyttelse av investorinnskudd opptil €20000.

Hvordan bruke Pepperstone?

Pepperstone tilbyr flere tradingplattformer. Blant disse finner du blant annet MT4 og MT5. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan begynne å trade CFD på Pepperstone.

Hvilke typer indekser og aksjer kan jeg trade på Pepperstone?

En fordel med Pepperstone er at kostnadene er lave. Du har også muligheten til å hedge posisjoner. På tradingplattformen finner du blant annet CFD på aksjer fra USA, Australia og Storbritannia.

Hvilke typer valuta og krypto kan jeg trade på Pepperstone?

Vil du trade valuta med CFD kan du velge mellom flere major og minor valutakryss som EURUSD og USDJPY. Du kan også trade exotics som EURCZK, EURPLN eller GBPTRY.

Må jeg betale skatt på trading hos Pepperstone?

Ja, avkastning fra trading med CFD må skattes. Du er selv ansvarlig for å melde inne eventuelle gevinster fra trading. Dersom du får tap fra trading med CFD kan du også få fradrag.

Hva er Pepperstone kurtasje?

Pepperstone er en nettmegler som ikke tar kurtasje. Spread, eller forskjell mellom kjøps- og salgskurs er kostnaden på kjøp og salg. I tillegg kan det komme andre gebyrer som rente dersom du bruker gearing eller shorter med CFD.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

one × three =