Meny Lukk

Finn underprisede aksjer med TradingView Stock Screener

aa underprisede aksjer tradingview stockscreener (1)

Utforsk verdifulle muligheter med TradingView Stock Screener. Denne kraftige verktøykassen lar deg enkelt identifisere underprisede aksjer ved å filtrere gjennom markedet basert på kriterier som P/E-ratio, P/B-ratio og mer. Oppdag potensielle juveler som kan gi imponerende avkastning når markedet gjenkjenner deres sanne verdi.

Underprisede aksjer

Underprisede aksjer er aksjer som handles til en pris som er lavere enn deres virkelige verdi. Dette kan skje av ulike årsaker, inkludert midlertidige markedssvingninger eller manglende oppmerksomhet fra investorer. Å investere i underprisede aksjer kan være en smart strategi fordi det gir muligheten til å kjøpe verdifulle eiendeler til en lavere pris, noe som potensielt kan føre til solide avkastninger når markedet gjenkjenner deres virkelige verdi. Imidlertid krever det grundig forskning og analyse for å skille mellom faktiske undervurderte aksjer og value traps, som er aksjer med lav pris av en grunn, som for eksempel fundamentale utfordringer. Å forstå selskapets økonomiske tilstand, bransjeutsikter og potensielle risikoer er avgjørende for å lykkes med investeringer i underprisede aksjer. Denne tilnærmingen appellerer til investorer som søker langsiktig vekstpotensial og er villige til å tåle midlertidige volatiliteter i markedet.

 • Beste analyseprogram
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Prøv Pro gratis i 30 dager

Du kan prøve TradingView Pro gratis i 30 dager. Etter prøveperioden kan du enten betale for Pro versjonen eller velge Basic som er en gratis versjon av analyseprogrammet.

Bruk TradingView Stock Screener for å finne billige aksjer

Å finne underprisede aksjer med TradingView Stock Screener innebærer å bruke visse kriterier og filtre for å identifisere aksjer som kan være verdt å undersøke nærmere. Her er en trinnvis veiledning:

 1. Åpne Stock Screener: Logg inn på TradingView-kontoen din og naviger til “Screener” -delen.
 2. Velg Markeder: Velg de markedene du ønsker å skanne etter underprisede aksjer. Dette kan inkludere børser, sektorer eller bransjer.
 3. Legg til Filtre: Bruk filtre for å begrense søkeresultatene. For å finne underprisede aksjer, kan du bruke følgende filtre:
  • P/E (Price-to-Earnings) Ratio: Dette måler forholdet mellom aksjekursen og selskapets inntjening per aksje. En lav P/E kan indikere at en aksje er underpriset sammenlignet med inntjeningen.
  • P/B (Price-to-Book) Ratio: Dette måler forholdet mellom aksjekursen og selskapets bokførte verdi. En lav P/B kan indikere at aksjen er underpriset sammenlignet med bokført verdi.
  • Dividend Yield: Dette måler hvor mye utbytte en aksje gir i forhold til prisen. En høy utbytteprosent kan indikere at aksjen er underpriset.
  • PEG Ratio (Price/Earnings to Growth): Dette vurderer P/E-forholdet i forhold til selskapets forventede vekstrate. En lav PEG kan indikere en underpriset aksje med hensyn til forventet vekst.
 4. Justere Verdier: Juster filtrene etter dine preferanser. For eksempel kan du angi en maksimal P/E-ratio eller en minimumsdividende.
 5. Kjør Skanning: Kjør skanningen med de valgte filtrene. Dette vil generere en liste over aksjer som oppfyller kriteriene.
 6. Analyser Resultatene: Gjennomgå resultatene grundig. Se på aksjens ytelse, selskapets fundamentale data og andre relevante faktorer før du tar en beslutning om investering.

Husk at selv om filtrene kan hjelpe deg med å finne potensielt underprisede aksjer, krever vellykket aksjeinvestering grundig research og analyse. Det er viktig å vurdere alle aspekter av selskapet før du tar en investeringsbeslutning.

Anbefalt nettmegler for CFD-trading med aksjer
 • Anbefalt nettmegler
 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser og teknisk analyse
 • Enkel registrering med BankID

CFDer er komplekse instrumenter som innebærer stor risiko for raske tap på grunn av giring. 74% av alle ikke-profesjonelle kunder taper penger på CFDer hos denne leverandøren. Du burde tenke etter om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til den høye risikoen for å tape penger. Profesjonelle kunder kan tape mer enn sitt opprinnelige innskudd. Opsjoner og børshandlede produkter er komplekse finansielle instrumenter og du risikerer kapitalen din.

Viktig å vurdere med underprisede aksjer

Når du vurderer å investere i underprisede aksjer, er det viktig å være oppmerksom på flere nøkkelaspekter. Først og fremst, selv om en aksje kan virke underpriset basert på tradisjonelle verdsettelsesmålinger som lav P/E ratio eller lav P/B ratio, kan det være en felle kjent som en value trap. Dette skjer når aksjekursen er lav av en grunn – kanskje selskapet har fundamentale utfordringer eller lav vekstpotensial.

Videre bør investorer være forsiktige med engangseffekter i regnskapet som kan skape en illusjon av underprisethet. Dette kan inkludere ekstraordinære inntekter eller utgifter som ikke er bærekraftige på lang sikt. Dette kan du unngå ved å se på utviklingen i for eksempel P/E over tid, noe som er mulig å gjøre i TradingView.

Det er også viktig å merke seg at en lav P/E-ratio ikke alltid indikerer en undervurdert aksje. For sykliske aksjer kan en lav P/E faktisk signalisere at aksjen nærmer seg toppen av en oppgangsperiode og at vekstpotensialet kan begynne å avta.

Å kjøpe aksjer som er underprisede krever grundig research og en dyp forståelse av selskapets fundamentale helse, bransjeutsikter og potensielle risikoer. Å se forbi tallene og vurdere bredere faktorer som ledelsens kompetanse, konkurransefortrinn og langsiktig vekstpotensial er avgjørende for å unngå fallgruver og gjøre kloke investeringsbeslutninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 × 3 =