Meny Lukk

Jobs, Jobs, Jobs!

aksjesnakk forum nyhetsoppdatering ukerapport aksjemarked

5 ting du bør vite:

  • Jobbmarkedet: Kritiske blikk på fredagens rapport – Følg med på USD og S&P 500
  • Rapporter i kommende uke: LuluLemon og Autozone rapporterer
  • McDonald’s, Johnson & Johnson og Dominoes’ investorpresentasjoner
  • Microstrategy satser alt på Bitcoin
  • Hva fikk Elastic-aksjen til å stige med 37%?

Høydepunkter

Jobbmarkedet i fokus – Ukens økonomiske kalender inkluderer den amerikanske jobbrapporten på fredag, avgjørende for renteprognosene før det føderale reservens møte 13. desember. Det forventes en økning i antall nonfarm payrolls til 200 000 i november, opp fra 150 000 i oktober, med en uendret arbeidsledighetsrate på 3,9%. Uken vil også se utgivelsen av JOLTS- og ADP-rapportene, som gir ytterligere innsikt i arbeidsmarkedet. Følg med på S&P 500, USD og gullpriser.

Bedriftsinntekter og hendelser i kommende uke – Den kommende uken er tettpakket og inkluderer investorarrangementer med Shopify, McDonald’s og Johnson & Johnson, med potensielle oppdateringer om selskapsstrategier og guiding. Det kommer også flere resultater, med rapporter fra Broadcom, Lululemon, GameStop, Chewy, C3.ai og Dollar General, som gir innsikt i deres økonomiske resultater og fremtidige utsikter.

MOVERS & SHAKERS

Pfizer

Pfizers aksjer falt 5 % etter at selskapet stoppet utviklingen av sin eksperimentelle slankepille på grunn av ugunstige effekter i studier. Imidlertid planlegger de å offentliggjøre data for sin andre versjon neste år.

Elastic

Elastics aksjer steg over 37 % etter imponerende kvartalsresultater og en oppgradering til “overweight” fra Wells Fargo, som fremhevet betydelige inntektsvekstutsikter fra kunstig intelligens.

Paramount Global

Aksjene steg nesten 10 % etter rapporter om at Paramount og Apple diskuterte en rabattert strømmetjenestepakke.

Coinbase

Coinbase aksjen steg over 7 % etter nyheten om at Ark Invest solgte aksjer for tredje gang på en uke, til en samlet verdi av rundt 15 millioner dollar.

Dell

Dells aksjer falt med 5,2 % etter blandete resultater for tredje kvartal, med inntjening per aksje som oversteg forventningene, men inntektene som lå under prognosene.

MicroStrategy

MicroStrategy kjøpte 16 130 Bitcoin (BTC-USD) for 593,3 millioner dollar i november, det største kjøpet siden februar 2021, ifølge en SEC-registrering. Dette kjøpet økte deres Bitcoin-beholdning til 174 530 BTC, med en gjennomsnittlig pris på rundt 30,2k dollar hver.

Bitcoin

Bitcoins oppgang på 9,3 % i november sendte opp aksjer og inntektsforventninger for bitcoin-minere. Høyere BTC-priser er positivt for minernes inntekter, men de må samtidig håndtere utstyr- og strømkostnader. Analytikere påpeker den potensielle innvirkningen av en amerikansk SEC-godkjent bitcoin ETF, som kan integrere kryptomarkedet med tradisjonell finans, som en nøkkelfaktor i kryptovalutaens oppgang.

Gull

Gullprisene steg til en syv måneders høy på 2060,62 dollar etter uttalelser fra Fed Chair Jerome Powell. Powells referanse til svake inflasjonsdata og vedvarende kjerneinflasjon gjør gull interessant som beskyttelse mot inflasjon. Markedet venter nå rentekutt fra Fed på nesten 135 basispunkter innen utgangen av 2024.

Hva du kan forvente

McDonald’s Investor Event: Den 6. desember vil McDonald’s presentere en oppdatering for investorer fokusert på utvikling av enheter i USA og internasjonalt, digitale strategier og en langsiktig økonomisk oversikt. Forvent diskusjoner om oppkjøpet i Kina, royalty-rater, forhold til franchisetakere og automatisert bestilling.

Domino’s Pizza Investor Day: Den 7. desember vil administrerende direktør Russell Weiner og ledelsen diskutere akselerasjonen i salget i USA, global ekspansjon, og muligens oppdatere utsiktene for global salgsvekst på 4 – 8 %. Sentrale temaer inkluderer partnerskapet med Uber Eats, forbedringer av lojalitetsprogrammet og innovative teknologisatsinger.

Johnson & Johnson Pharma/MedTech Day: Den 5. desember vil Johnson & Johnson diskutere fremtiden for deres divisjoner innen legemidler og medisinsk teknologi, og fremheve salgsmål, vekstdrivere etter utløpet av eksklusiviteten for Stelara i USA, samt viktige legemidler som Carvykti og Darzalex. Oppdateringer om strategi for kapitalallokering forventes også.

Lululemon Q3: Markedsforventningene er høye for at Lululemon (LULU) skal rapportere en økning i inntjeningen på årsbasis, sammen med økte inntekter for kvartalet som endte i oktober 2023. Forventningene har stor betydning når selskapets inntekter evalueres.

Neste uke

Monday:

3pm – US factory orders (October): expected to fall 2.3% MoM. Markets to watch: USD crosses
Tuesday:

1.45am – China Caixin services PMI (November): expected to rise to 51 from 50.4. Markets to watch: CNH crosses
3.30am – RBA rate decision: rates expected to remain unchanged at 4.35%. Markets to watch: AUD crosses
3pm – US ISM services PMI (November): expected to fall to 51.5 from 51.8. Markets to watch: US indices, USD crosses
Wednesday:

12.30am – Australia GDP (Q3): growth to slow to 0.3% from 0.4% QoQ, and to 1.7% from 2.1% YoY. Markets to watch: AUD crosses
9.30am – UK construction PMI (November): previous reading 45.6. Markets to watch: GBP crosses
1.15pm – US ADP employment report (November): 95,000 jobs expected to have been created, down from 113,000. Markets to watch: US indices, USD crosses
3pm – Canada Ivey PMI (November): previous reading 53.4. Markets to watch: CAD crosses
3.30pm – US EIA crude oil inventories (w/e 1 December): stockpiles rose by 1.61 million barrels in the preceding week. Markets to watch: Brent, WTI
Thursday:

3am – China trade data (November): exports expected to have fallen 5.1% YoY and imports to rise 4% YoY. Markets to watch: China indices, CNH crosses​
1.30pm – US initial jobless claims (w/e 2 December): claims forecast to rise to 225K from 218K. Markets to watch: US indices, USD crosses
Friday:

1.30pm – US non-farm payrolls (November): payrolls expected to rise 100K, from last month’s 150K. Unemployment rate to hold at 3.9%, while average hourly earnings expected to rise 0.2% MoM and 4% YoY, from 0.2% and 4.1% respectively. Markets to watch: US indices, USD crosses
3pm – US Michigan confidence index (December, preliminary): index forecast to rise to 61.4 from 61.3. Markets to watch: USD crosses

Earnings Calendar

Monday, December 4 – GitLab (GTLB) and JOANN (JOAN).

Tuesday, December 5 – AutoZone (AZO), Box (BOX), Toll Brothers (TOL), MongoDB (NASDAQ:MDB), NIO (NIO), and J.M. Smucker (SJM)

Wednesday, December 6 – Brown-Forman (BF.A), Campbell Soup (CPB), C3.ai (AI), Chewy (CHWY), Sprinklr (CXM), GameStop (GME), and ChargePoint Holdings (CHPT).

Thursday, December 7 – Broadcom (AVGO), Lululemon (LULU), Dollar General (DG), DocuSign (DOCU), and Guidewire Software (GWRE).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ten + sixteen =