Meny Lukk

TechTrader

Forumsvar Lagt Inn

Viser 12 innlegg - 1 til 12 (av totalt 12)
 • Forfatter
  Innlegg
 • som svar til: Kurtasje, hjelp en nybegynner #4838
  TechTrader
  Deltaker

  Kurtasjen skal legges til GAV som du kan se på Kontooversikt. Som regel gjøres det på kvelden etter du har kjøpt aksjer.

  som svar til: Analyseprogram #4835
  TechTrader
  Deltaker

  <p style=”text-align: left;”>TradingView er veldig bra analyseprogram, og det kommer også i en gratisversjon. Når jeg handler bruker jeg mest eToro. Det er en nettmegler som kun tar spread for handler, så de er i mange tilfeller billigere enn Nordnet. eToro gir deg også tilgang til børser i feks Hong Kong, Amsterdam, etc.</p>

  som svar til: OSEBX i 1100 #4709
  TechTrader
  Deltaker

  s&p 500 price/earnings pe p/e yield kurve

  Børsene er jo høyt priset. P/E for S&P500 er på 39,78, noe som kun har skjedd i 2000 og 2008, og de fleste husker jo hva som skjedde da. Apple, Microsoft, Amazon, Facebook, Google/Alphabet og Tesla utgjør en stor del av S&P500. For eksempel er Tesla med en P/E på 1242,92 vektet med 1,8 % i indeksen. I Norge har vi jo sett at vekstaksjer faller tilbake, noe som er å forvente med en stigende rente. Stigende rente fører jo til at det blir dyrere å finansiere vekst.

  Samtidig ligger VIX også høyt sammenlignet med historiske priser. Det betyr at det er ganske høy forventning om volatilitet i markedet fremover. Slik jeg ser det kan vekstaksjer stå ovenfor en korreksjon som kan dra med seg andre aksjer, og når vi kommer ut på andre siden tror jeg at verdiaksjer kan komme til å gjøre det bedre enn vekstaksjene. Verdiaksjer har underperformet i mer enn 20 år, og det er muligheter for at en stigende rente kan endre på dette.

  som svar til: Kileformasjon i Yara chartet #4343
  TechTrader
  Deltaker

  yara aksjen salgsanbefaling kort sikt trading kursmål tekniske analyser

  Potensialet fra kileformasjonen er tatt ut, men det er i ferd med å bli dannet en ny kileformasjonen. Denne gangen er den bear. Altså kan vi få et signal om at kursen til Yara International skal falle i tiden fremover. Siden begynnelsen av året har stigningstakten til Yara aksjen avtatt, selv om det har blitt dannet høyere topper og høyere bunner. Men, avstanden mellom disse har blitt mindre. Kursen beveger seg nå rundt 400 kr som er en viktig psykologisk støtte, og kursen har ikke vært over dette nivået siden september 2019.

  Ser vi på aksjekursen og den tekniske indikatoren RSI har toppen dannet en negativ divergens. Dette åpner også opp for at vi kan vente et fall i kursen i tiden fremover. Videre ser vi at MACD er på et nivå hvor vi tidligere har fått kursnedgang.

  Får vi et brudd på kileformasjonen angir det at kursen skal kunne falle ned til ca 365 kr, noe som er et kortsiktig kursmål om en velger shorting. 365 kr er også under gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen, noe som åpner opp for videre nedgang til gulvet i trenden. Skal vi ned dit snakker vi om et kursmål på 340 kr.

  som svar til: Årets største doble bunn i FILL? #3918
  TechTrader
  Deltaker

  FILL olje etf børsnoterte fond kort sikt analyser anbefalinger

  På kort sikt ser FILL også lovende ut, om enn litt overkjøpt. Siden slutten av oktober i fjor har det børsnoterte fondet dannet en stigende trendkanal, og taket i denne har blitt testet tidligere. Men, det som ser ut som det viktigste i denne trenden er gjennomsnittslinjen. Denne har blitt testet som både støtte og motstand. Kursen gikk også gjennom denne i går på godt volum. Får vi samme utvikling som når dette skjedde sist vil kursen på FILL raskt kunne gå mot $16.

  MACD har gitt et kjøpssignal, og ser vi på RSI er tendensen positiv med høyere bunner. Noe som derimot kan skape litt problemer for oppgang i det helt korte bildet er at kursen nå er rett under motstanden ved $14,75 fra den doble bunnen. Det vil kunne ta litt tid å få et etablert brudd på denne, men når det skjer kan det gi et kraftig løft i kursen. Den doble bunnen gir som nevnt i forrige analyse et potensiale opp mot $21.

  som svar til: Cabral Gold Inc. – penny stock på vei til å bli gull #3917
  TechTrader
  Deltaker

  Ja, selskapet i seg selv har store muligheter med prosjektene sine. Noe annet er at økt inflasjon kan være en trigger for gullprisen. Det kan også være til hjelp for Cabral.

  som svar til: Løft for Orkla #3833
  TechTrader
  Deltaker

  orkla ork aksjen aksje kursmål tekniske analyser forum

  Orkla er kjent for å være en aksje som kan være litt treg, og den har ikke utviklet seg helt som forventet. Likevel ser det ikke mørkt ut. Den har riktignok korrigert noe ned, men dette har ført til at det er flere spennende ting som pågår, og som kan være med å bygge en oppside.

  MACD viser fortsatt en positiv tendens, og igjen nærmer denne seg 0-linjen. Et brudd på denne vil være et solid kjøpssignal. Men, langt mer spennende er det at vi nå får en positiv divergens mellom aksjekursen og RSI. I slutten av oktober og begynnelsen av november ble det dannet en lavere topp i både aksjekurs og RSI. Aksjekursen har satt en lavere topp etter dette, noe som skjedde i slutten av desember. RSI på sin side satte en høyere topp.

  Får vi et etablert brudd på motstanden i chartet vil dette gi et kjøpssignal som er viktig. Vi vil da kunne vente å teste motstand fra 25-dagerssnitt, og motstanden rundt 87,70 kr i første omgang. Deretter venter motstanden rundt 91,40 kr, og på kort sikt er det nok dette som vil være et kursmål for Orkla aksjen, gitt at vi får bruddet på den fallende motstanden fra de lavere toppene i chartet.

  DNB har også Orkla inne på sin liste over aksjetips.

  som svar til: Dobbel bunn og kileformasjon i Telenor chartet #3814
  TechTrader
  Deltaker

  Det legges automatisk til under chartet hos meg. Men det kan se ut som om du bruker mobil @VegardS?

  som svar til: OSEBX i 1100 #3763
  TechTrader
  Deltaker

  osebx indeksen teknisk analyse kursmål 2021 aksjeforum

  Siden forrige tekniske analyse av OSEBX indeksen har det tikket oppover. Indeksen har fått et etablert brudd på motstanden fra tidligere topp rundt 948. I dag er kursen inne i den overkjøpte delen av den lengre stigende regresjonstrenden, mens den er i den oversolgte delen i sekundærtrenden. Summen av dette er smått negativt siden primærtrenden veier mer enn sekundærtrenden.

  MACD er igjen positiv etter å ha gitt et salgssignal i begynnelsen av desember. Begge gjennomsnittene beveger seg på forholdsvis høye nivåer rundt 15. Gjennomsnittene har vært på dette nivået en gang tidligere siden vi fikk den stigende trenden i mars 2020. Når MACD så gav et salgssignal falt indeksen rundt 7 % og ned til nivået hvor vi hadde 25-dagers gjennomsnitt.

  Forskjellen den gang var at indeksen hadde brutt ut gjennom taket i den stigende regresjonstrenden. Nå ligger den derimot i midten av den overkjøpte delen av trenden.

  Bunnene i RSI chartet er stigende og samsvarer godt med bunnene i indekschartet. Men, på kort sikt er det dannet lavere topper i RSI, samtidig som vi har høyere topper på indeksen. Denne divergensen er et negativt signal.

  I alt er det et par negative signaler for OSEBX, men slik vi ser det er det mer sannsynlig med en utflatning enn et kraftig fall. Støtten fra tidligere topper er rundt det samme nivået som gjennomsnittslinjen i regresjonstrenden, og dette skal gi sterk støtte. Under dette har vi 25-dagers gjennomsnitt som også er en viktig støtte.

  Summert vil nok buy the dip være en bedre tilnærming til børsen. Altså at man ikke er 100 % investert i aksjer, men har litt penger på kontoen som kan brukes til å plukke opp aksjer som kan tenkes å stige på sikt.

  som svar til: 20 % oppside i Apple aksjen #3732
  TechTrader
  Deltaker

  apple elbil kursmål teknisk analyse aapl

  Apple aksjen brøt ut på oppsiden av triangelformasjonen, og det signaliserte at videre kursstigning kunne forventes. Triangelformasjonen gav et kursmål for AAPL aksjen på oversiden av $140. Dette er i ferd med å bli tatt ut. Aksjekursen for Apple har også beveget seg over i den overkjøpte halvdelen av regresjonstrenden. Dette er ikke det eneste faresignalet vi har. Volumet har fortsatt å svekke seg. ADX – Average Directional Index er også under 25 poeng, noe som viser at trenden er svak. Akkurat dette ser ut til å bedres etter at ADX ser ut til å ha flatet ut, og igjen stiger.

  På kort sikt skal nok potensialet fra triangelformasjonen tas ut, og som nevnt gir det et kursmål på oversiden av $140. Det er heller ikke umulig at taket i regresjonstrenden skal testes. Men, det lave volumet kan være et faresignal. ADX viser også at trenden aksjen er inne i, ikke er veldig sterk. Det kan med andre ord være smart å være på ballen for å sikre gevinster og eventuelt selge ut på stop/loss.

  som svar til: Kileformasjon i Yara chartet #3730
  TechTrader
  Deltaker

  Yara aksjen kursmål tekniske analyser aksjeforum

  Yara aksjen har gitt et etablert brudd på kileformasjonen, og tidligere har det vært to falske brudd på nedsiden som har dannet to bunner. De to bunnene er sterke vendeformasjoner som indikerer at aksjekursen skal stige fremover. Kurspotensialet fra kileformasjonen er opptil ca 375 kr som nevnt i forrige analyse. Doble bunner har et kurspotensiale som tilsvarer den største avstanden fra støtten mellom bunnene og motstanden i toppen av bunnen. Det gir et potensiale til ca 360 kr, noe som allerede er tatt ut, men her er det viktig å huske på at doble bunner ofte gir langt større kursutslag.

  MACD har nylig gitt et kjøpssignal. Det korte gjennomsnittet har gått over det lange gjennomsnittet. Vi har også fått to bullsignal fra Parabolic SAR, og disse kan brukes som trailing stop/loss. Slik jeg ser det, kan det være smart å ikke ta disse i bruk for tidlig. Kursmål for Yara aksjen ut fra kileformasjonen er 375 kr, utfra tidligere bevegelser innenfor trenden bør det også være rom for at kursen skal opp mot øvre halvdel av overkjøpte halvdelen av trendkanalen. Da er kursen rundt 385 kr hvor kursen også toppet ut sist i midten av november.

  som svar til: Teknisk analyse av Kahoot aksjen #3498
  TechTrader
  Deltaker

  Spennende aksje. Ser ABG har den som mangedoblingskandidat og at den skal noteres på Oslo Børs i Q1 ’21. Det kan gi løft i kursen på sikt, men på kort sikt ser det ut som om en kan vente på en lavere inngang.

Viser 12 innlegg - 1 til 12 (av totalt 12)